POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Malmö FF-talang petar bästa kompisen

Malmö FF har en hel uppsjö av unga talanger som väntar på genombrott. En av dem som kommit i skymundan är Jiloan Hamad som för första gången i år finns med i truppen och snuvar därmed bästa kompisen Jimmy Durmaz på en plats.

- Jag har mognat, säger Jiloan Hamad.

Det är en stenhård konkurrenssituation just nu i Malmö FF om mittfältsplatserna bland talangerna. Labinot Harbuzi, Guillermo Mollins och Jimmy Durmaz har fått mycket speltid, men nu är det dags för Jiloan att visa upp sig som petar sistnämde Jimmy Durmaz ur truppen mot Djurgården.

- Formen känns riktigt bra just nu. Det har gått bra på träningar ett längre tag, jag har kommit igång nu.

Hur upplever du konkurrensituationen?

- Det är tuff konkurrens, men det är så det ska vara. Det blir roligare när man får kämpa, det är då man utvecklas. Jimmy Durmaz till exempel, honom har jag känt sen jag var fem år och vi konkurerar om samma position, men det är inget som påverkar privatlivet. Vi är så pass proffesionella att det som händer på planen är en sak, man måste tänka på sitt eget bästa och göra vad man kan för att få spela. Vi håller ihop och konkurrensen gör oss bara starkare.

Hur ser du på matchen mot Djurgården?
- Jag tror vi har en bra chans. Det är dags för oss att göra mål, vi har haft lite måltorka. Truppen ser bra ut och många är i form, jag tror stenhårt på en vinst mot Djurgården. Vi har haft bra spel de senaste matcherna, men det är bara det lilla extra som inte funnits, jag tror det kommer nu.

Vad tror du om dina chanser att få spela i år?

- Förra året blev det inte så mycket speltid, tre matcher på bänken och ett inhopp på några minuter. Jag hade höga förväntningar på mig själv och ville in i hetluften direkt. Jag har mognat de senaste ett och halvt åren och nu får jag chansen och en bekräftelse när jag är med i truppen. Jag vill utvecklas och göra bra ifrån mig på de matcher jag får spela och de träningar jag utför.

Publicerad 2009-05-10 kl 11:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå