Malmö FF upp i serieledning - krossade Östersund

Jumbon Östersund tog emot ett guldjagande Malmö på Jämtkraft arena under lördagen.
Malmö gjorde vad de skulle och tog med sig tre poäng tillbaka till Skåne efter en bekväm 3-0-seger.
- Det ser jävligt mörkt ut nu, säger Östersunds Eirik Haugan till discovery+

Malmö FF:s mittbacksstjärna Anel Ahmedhodzic var tänkt att starta matchen mot Östersund men MFF gjorde en sen ändring under uppvärmningen. Eric Larsson ersatte istället mittbacken.

Matchen inleddes med bra fart och båda lagen lyckades skapa ett par lägen var. Dock uteblev de heta målchanserna under inledningen.

Första halvlekens bästa chans blev till när Sören Rieks fick ett inspel från kanten runt 16-metaren och var helt omarkerad. Avslutet räddades genom en bra räddning av Östersunds Sixten Mohlin.

Första halvlek såg ut att bli mållös, men med drygt fem minuter kvar av halvleken fick Malmö straff. Forwardsstjärnan Antonio Colak visade kyla från straffpunkten och slog in 1-0 till Malmö distinkt i Mohlins högra hörn.

- Första 45 minuterna kom vi inte alls in i det, säger Nalic till discovery+.

Malmö fortsatte ånga på i andra halvlek och det tog inte lång tid tills skåningarna gjorde 2-0. Jon Inge Berget vann bollen högt och skickade in bollen mot nyligen inbytte Adi Nalic, som skickligt kunde stöta in 2-0 bakom Mohlin.

- Jo-Inge som har hittat mig så många gånger förut gör det igen. Jag löper in emellan dem och bara trycker dit den, säger Nalic.

Bara ett par minuter senare hittade Rieks fram till Anders Christiansen i straffområdet som placerade in 3-0 till Malmö med ett tjusigt avslut i bortre hörnen.

3-0 blev stod sig matchen ut och Malmö var klara vinnare på Jämtkraft arena.

- I andra tycker jag vi steppar upp, löper i djupled och gör det vi ska. En bra halvlek, säger Nalic.

Segern innebär att Malmö kliver upp på 44 poäng och serieledning. Dock en match mer spelad än både Djurgården och AIK, som står på samma poäng. Östersund alltjämt sist i tabellen med 13 poäng, nio poäng upp till IFK Göteborg på kvalplats.

- Det ser jävligt mörkt ut nu, säger Östersunds Eirik Haugan till discovery+ efter matchen.

Östersund: Mohlin - Mensah, Sonko Sundberg, Haugan, Kpozo - Hörberg, Dosis, Colkett, Weymans, Arhin - Turgott

Malmö: Dahlin - Larsson, Nielsen, Brorsson - Berget, Innocent, Christiansen, Rakip, Rieks - Colak, Birmancevic

Publicerad 2021-10-16 kl 16:57