POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Malmö FF: "Vår ståndpunkt att Rolle stannar säsongen ut"

Roland Nilsson är klar för FC Köpenhamn.
Men dragkampen slutar inte där.
- Vår ståndpunkt är att han tränar oss säsongen ut, säger MFF:s Per Nilsson.

Som fotbollskanalen avslöjade redan i vintras har FCK varit på jakt efter ”Rolle” i flera månader. På fredagen kom så bekräftelsen, Nilsson tar över de danska mästarna – men frågan är bara när.

- Jag har en förhoppning om en snar lösning, eftersom det skulle gynna alla inblandade. Men exakt när vi kan komma överens finns bara två parter som svara på, de båda klubbarna, säger FC Köpenhamns sportchef Carsten Jensen till fotbollskanalen.se.

Samtidigt betonar Malmö FF att man alltjämt har ett gällande avtal med Nilsson. Det är inte självklart att han får bryta upp – som FCK vill – senast 1 juli.

- Han är på kontrakt med oss året ut. Och det är vår ståndpunkt att han tränar laget under den tiden, säger vd Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Carsten Jensen verkar hoppas att ni hittar en annan lösning, vad säger du om det?
- Vi för en dialog i god anda med FC Köpenhamn. När säsongen är slut ska alla - FCK, Roland och Malmö FF - vara nöjda med lösningen, säger Nilsson.

Enligt honom kommer det inte som en chock med vakansen på ledarsidan. Sedan tidigare hade MFF inlett ett arbete med att sondera terrängen för att hitta en efterträdare till guldmakaren ”Rolle”.

- Därför känns det väl okej, det som händer nu. Vi visste att vi behövde hålla ögonen öppna eftersom Rolands avtal bara sträcker sig över 2011. Vi hade redan börjat, och sportchefen Per Ågren har som uppdrag att hitta en framtida tränare, säger Per Nilsson.

När tror du att ni har en ny tränare på plats?
- Jag kan inte svara på det. Ambitionen är att klargöra saker så fort som möjligt, men det viktiga är att det blir rätt, inte att det går snabbt.

Publicerad 2011-04-01 kl 18:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå