POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Adus utvisning ändras inte: "Domarens beslut gäller"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Malmö FF:s premiärfest spoilerades något av Enoch Kofi Adus utvisning.
Åge Hareide menade att det var justitiemord om det röda kortet stod sig.
- Har domaren dömt det så är det det som gäller, säger Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till Fotbollskanalen.

Malmö körde över Sundsvall på bortaplan i sin första allsvenska match för året. Men festen förstördes något av att Enoch Kofi Adu visades ut redan efter en halvtimme. Situationen där Adam Chennoufi föll i duell med MFF-mittfältaren skapade stor irritation.

- Han var trött och var redan på väg ner, jag rörde honom aldrig, sa Adu.

Tränaren Åge Hareide var riktigt irriterad på beslutet och menade att det var "justitiemord" om det röda kortet stod fast och gjorde så att Adu missar torsdagens möte med AIK. Men så blir det nu, Fotbollskanalen ringde upp Disciplinnämnden som gav klara besked.

- Har domaren dömt det så är det det som gäller, säger ordföranden Khennet Tallinger.

Oavsett hur situationen ser ut?
- Domarens beslut, den bedömning som han har gjort ändras inte.

Det betyder alltså att Adu inte kommer att spela mot AIK på torsdag. Ett besked som möts med besvikelse från Åge Hareide.

- Då är det väl inget att göra något åt. Självklart är vi besvikna över det. Samtidigt är jag inte överraskad, säger norrmannen till TT.

Disciplinnämnden kommer nu att titta på situationen och bedöma hur lång avstängning som Adu kommer att få för det röda kortet.

- Han fick ju rött kort, och då kommer det en rapport från domaren. Sen bestämmer vi om det blir en eller flera matcher han ska stängas.

Vad är standard?
- Det vill jag inte säga. Jag vet inte vad som hände. En match är obligatorisk och sen bestämmer vi om det ska vara flera.

Publicerad 2015-04-07 kl 11:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå