Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Albornoz avslutar tuff säsong med guld: "Vet inte om jag ska skratta eller gråta"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Miiko Albornoz har haft ett tufft år.
Därför var han extra glad över SM-guldet.
- Det betyder otroligt mycket för mig, säger han.

I februari dömdes Miiko Albornoz för sexuellt utnyttjande av barn, något som har följt honom under säsongen. I de flesta bortamatcherna har motståndarnas fans skanderat glåpord mot Malmö FF:s högerback. Efter slutsignalen på Borås Arena var det många olika känslor hos en rörd 22-åring.

- Det är glädje. För min del är det en otroligt lång resa. Det är svårt att beskriva. Det finns så otroligt mycket känslor i min kropp just nu, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag vet inte. Jag är snurrig. Jag vet inte var jag är någonstans. Det är bara helt sjukt, sa Miiko Albornoz.

Hur mycket betyder guldet för dig personligen?

- Det är svårt att beskriva. Det är otroligt mycket känslor. Det betyder otroligt mycket för mig. Jag har drömt om det här sedan jag var liten. Jag har vunnit pojk-SM, junior-SM och nu vinner jag det här SM-guldet tillsammans med min bästa vän Jiloan Hamad och hela den här truppen. Det är helt otroligt.

Varför är Malmö FF Svenska Mästare?

- Det är bara att kolla. Vi har spelat klart bäst i år. Vi har den här unga truppen, vi har ett fantastiskt spel. Vi har allt. Vi har otroliga tränare, ett otroligt team. Klubben, fansen, det är som hemmaplan fast vi spelar borta. Det är underbart, helt otroligt.

Publicerad 2013-10-28 kl 23:56
Annons
Annons
Annons