Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Bengtsson jagas av MFF - Twente i ekonomisk kris

Foto: Scanpix

Rasmus Bengtsson jagas av MFF. Nu riskerar hans klubb Twente att få poängavdrag på grund av sina ekonomiska problem. Lösningen ska vara att sälja svensken - som än så länge sagt nej.
- Klubben är besviken att de inte fått igenom affären, säger Bengtssons agent Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

Under vintern så har Malmö FF varit ute efter att värva Rasmus Bengtsson från holländska Twente. Den svenska mästarklubben är inte den enda klubben som varit intresserade, bland annat spanska Elche ska ha tittat in svensken. Ändå har mittbacken valt att vara kvar i Holland.

- De har hela tiden haft ambitioner att sälja Rasmus och Twente är besvikna att de inte fick igenom affären då vi tackat nej. Det är Rasmus och jag som bestämmer, och det har inte känts rätt i tajmingen, säger Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

Så Rasmus blir kvar i Holland fram till sommaren?
- Det kan vara så att han kommer till en toppklubb i Skandinavien innan den sista mars. Blir han kvar så går kontraktet ut i sommar så han kan lämna då. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu om han lämnar eller inte.

Det kan ju inte vara jättekul att vara kvar i en klubb som vill bli av med dig?
-
Samtidigt så hade han haft fyra år kvar på kontraktet så hade det varit väldigt tråkigt. Nu handlar det bara om några matcher. Så det är ingen stor fara.

I dag kom uppgifter i holländska medier att de holländska fotbollförbundet är nära att straffa Twente med poängavdrag på grund av sin dåliga ekonomi.

Sedan i april förra året så har Twente haft stora problem med sin finansiella del. Då klubben varit under uppsyn av det holländska förbundet så var man i vintras tvingad att lämna in en åtgärdsplan för sin ekonomi. Planen för att få rättsida på ekonomin var bland annat att sälja svensken Rasmus Bengtsson.

- Vi har absolut inte blivit informerade om deras ekonomiska problem. Däremot har vi ju känt till att ekonomin inte stått rätt till. Rasmus har ju varit en spelare som det hela tiden spekulerats kring på grund av hans lön, säger Cetinkaya.

Då åtgärdsplanen inte verkställts så riskerar klubben nu poängavdrag och förbundet är beredda att dra av tre poäng. Detta skulle göra att laget sjunker ner till en nionde plats, som är utanför Europaplatserna.

Anledningen till Twentes dåliga ekonomi är att man haft för höga utgifter i övergångssummor och löner. Klubben har efter sin ligatitel 2010 velat stanna i ligatoppen, men nu har den ekonomiska sidan kommit ikapp klubben. Klubben riskerar även konkurs och kämpar just nu för att få ihop pengar av rika supportrar samt sponsorer.

Publicerad 2015-03-03 kl 21:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons