Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

"Bengtsson muntligt överens med MFF om långtidskontrakt"

Foto: Bildbyrån.

På tisdagskvällen rapporterade fotbollskanalen.se att Twente kan tvingas sälja Rasmus Bengtsson och att en övergång kan ske inom kort. Nu uppger Expressen att parterna är muntligt överens om ett fyraårskontrakt.

Tidningen skriver att Twente, som har stora ekonomiska problem och har tilldömts poängavdrag, blivit tvungna att förhandla med Malmö FF för att slippa Bengtssons lönekostnad på cirka en halv miljon kronor i månaden. I grund och botten har holländarna inte velat släppa svensken, men i takt med att det finansiella läget försämrats har utrymmet att behålla honom krympt.

På tisdagen skrev fotbollskanalen.se att Twente slutligen meddelat att man kunnat tänka sig en affär, men att Bengtsson velat avvakta. Nu när han ska ha ändrat sig återstår dock fortfarande ett problem: MFF anser sig inte kunna betala hela mittbackens lönepost, och den lösning som Expressen uppger att parterna just nu diskuterar ska vara att Twente löser ut honom så att han får betalt för de återstående sex månaderna på sitt kontrakt. Men i så fall ska även MFF bli tvunget att betala en summa pengar som ersättning till Twente för övergången.

Om och när klubbarna enas ska Bengtsson enligt Expressen redan ha tackat ja till ett kontrakt som sträcker sig över fyra år, och fotbollskanalen.se har tagit del av samma uppgifter.

Publicerad 2015-03-04 kl 18:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons