Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Bengtsson om knivskarpa konkurrensen: "Redo att ta upp kampen"

Foto: TT

Tre landslagsmeriterade spelare slåss om speltiden. Rasmus Bengtsson kommer hem till ett försvarsmässigt getingbo i MFF.
- Absolut, men jag är redo att ta upp kampen, säger han till fotbollskanalen.se.

Filip Helander, Erik Johansson och nu – Rasmus Bengtsson. De flesta klubbarna i allsvenskan skulle jubla högt över att knyta till sig en enda mittback med meriter från svenska A-landskaget, och nu kan Malmö FF glädja sig åt tre stycken.

Något som onekligen vässar konkurrensen, eller innebär att tränaren Åge Hareide får frångå den 4-4-2-uppställning som banade vägen för SM-guldet under förra säsongen. I så fall skulle valet kunna falla på den 5-3-2- eller 3-5-2-lösning som användes i Champions League, med tre centralt placerade defensiva kuggar och med kantlöpare vars offensiva balans kan kalibreras utifrån kvalitet hos motståndarlaget.

Det senaste nytillskottet i MFF, Rasmus Bengtsson, som presenterades officiellt på tisdagen har inga direkta preferenser i frågan, utan konstaterar att han själv behärskar båda modellerna som kan komma på tal.

- Jag är redo att ta upp kampen, oavsett om vi ska spela med två eller tre mittbackar. Det spelar ingen större roll. Men det viktigaste för mig är att komma igång med träningen i nästa vecka och efter det ska jag prestera så bra jag bara kan och försöka hjälpa laget till nya framgångar, säger Bengtsson till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på kvaliteten hos dina nya medspelare i mittförsvaret?
- Som du säger har vi ju väldigt bra mittbackar redan nu, men det är sporrande. Överlag har MFF värvat mycket under vintern och det känns väldigt inspirerande att komma till en miljö där det satsas så pass mycket.

Varför föll ditt val just på MFF när du lämnade Twente?
- Jag har haft en önskan om att komma hem till Malmö och det är väldigt skönt att alla bitar fallit på plats. Så fort jag fick höra att de ville ha hem mig, samtidigt som jag själv ville gå dit, har det lockat mest. Så enkelt är det.

Vilka andra klubbar har visat intresse?
- Jag vill egentligen inte gå in på några enskilda lag, men det har funnits alternativ lite här och där i Europa. Men när jag vägt de alternativen mot MFF har det alltid känts i maggropen att jag vill flytta hem. Det har varit det hetaste alternativet för mig.

Hur skulle du beskriva din form inför den allsvenska premiären?
- Jag har inte spelat på ett tag nu, men fysiskt ser det väldigt bra ut. Sedan är det alltid svårt att veta hur statusen är när man väl kommer till match. Det enda jag kan göra är att köra på och förbereda mig, så lossnar det successivt i sinom tid.

Du brukar betraktas som en spelskicklig back med en bra uppspelsfot, vad säger du själv om dina kvaliteter?
- Ja, rent offensivt stämmer det ganska bra. Jag hoppas kunna passa bra in i ett MFF som ju gärna vill vara spelförande i större delen av de flesta matcherna. Där kan det komma väl till pass med en mittback som gärna är delaktig i passningsspelet. Och rent defensivt vill jag vara en stabil utpost som medför trygghet bakpt. Det är väl det jag hoppas på främst.

Publicerad 2015-03-25 kl 18:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons