POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Bengtsson om MFF:s hårda konkurrens: "Det är bara en styrka"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Rasmus Bengtsson gjorde 90 minuter i går för första gången sedan han kom till MFF.
Nu konkurrerar han med landslagsmännen Erik Johansson och Filip Helander om en startplats.
- Jag blir starkare och starkare för varje vecka som går, säger Bengtsson till Fotbollskanalen.

Malmös guldtränare Åge Hareide har angenäma problem i hur han ska formera lagets backlinje. Rasmus Bengtsson förstärkte inför säsongen mittförsvaret där landslagsmännen Erik Johansson och Filip Helander finns sedan tidigare. Twente-nyförvärvet kom in i halvtid i premiären mot Sundsvall och mot AIK i andra matchen satt 28-åringen på bänken hela matchen. Men mot IFK Göteborg fick Bengtsson sin första start, och spelade hela matchen i 1-0-segern.

- Det var väldigt stabilt tycker jag. Jag tycker att vi spelar väldigt bra och kan göra både 2-0 och 3-0. Och sen i andra halvlek blir det väl automatiskt att de trycker på mot slutet, och de fick väl ett bra läge, men det var väl allt, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

I slutet av sin tid i Twente var den annars viktige Rasmus Bengtsson utanför laget när övergången till Malmö var på gång. Mittbacken har en bit kvar till fullt slag men var nöjd med insatsen mot IFK Göteborg.

- Det kändes bra faktiskt. Jag var laddad inför matchen och det var en rolig match som man sett fram emot. Det kändes bra hela matchen och jag tyckte laget gjorde det bra också. Så jag är nöjd med gårdagen, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Det pratades om att du skulle matchas in långsamt, hur är formen tycker du?
- Det har väl nästan gått snabbare än vad jag trodde från början men det är också bara positivt att man kommer in i det så snabbt som möjligt. Personligen känns det bra också, jag känner att jag blir starkare och starkare för varje vecka som går.

Mot Blåvitt så ställde Åge Hareide upp MFF i en 3-5-2-uppställning, som övergick i 5-3-2 när Göteborg tryckte på i andra halvlek. Trebackslinjen bestod av Bengtsson, Johansson och Helander. Och Rasmus Bengtsson var mycket nöjd med samspelet.

- Det fungerade väldigt bra tycker jag. Det var stabilt matchen igenom och det är två fantastiskt bra mittbackar som man har bredvid sig, det är bara positiva saker jag kan säga om dem.

Hur tycker du att ni ska spela, är det en trebackslinje som är det bästa alternativet eller ska ni rotera bland mittbackarna?
- Det är svårt att säga. Men det är nog bara en styrka att vi kan spela både med en trebackslinje och med två mittbackar. Sen finns det nog ingen spelare som kan spela alla matcher det här året. Med Europakval nu till sommaren så blir det en hel del matcher så det kommer nog bli lite rotation också, det tror jag.

Känner du dig redo för 90 nya minuter mot Hammarby på måndag?
- Ja, det hoppas jag. 90 minuter mot Göteborg och nu är det bara köra på så får man se hur det går, säger Bengtsson till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2015-04-13 kl 17:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå