POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Bråk bakom MFF-övergång

Foto: SCANPIX/brann.no

Branns sportchef Rune Soltvedt avslöjar nu detaljer om hur det gick till när Andreas Vindheim hamnade i Malmö FF.
- Andreas sa att han ville till Malmö och inte kommer att skriva på ett nytt kontrakt med oss, säger Soltvedt till bt.no.

Norska Bergens Tidende har publicerat en artikel med rubriken: "Brann-chefen bråkade med Vindheim när spelaren vägrade förlänga", efter att den talangfulle högerbacken nu skrivit på för Malmö FF.

 I artikeln berättar Branns sportchef Rune Soltvedt om hur ogärna den norska klubben ville sälja 19-åringen till MFF och vad det var som fick dem att ändra sig.

- Den 25 februari kom det första budet från Malmö. Jag var först väldigt tydlig med att det inte var intressant för oss. Men den 26 februari bad Andreas om ett möte med mig. Då berättade han för mig att han ville till Malmö och att han oavsett inte tänkte skriva på ett nytt kontrakt med Brann, säger Soltvedt till bt.no.

 - Jag gav honom ett tydligt besked om att vi ville behålla honom och jag kan ärligt säga att det blev ordentliga och högljudda diskussioner på det mötet, fortsätter sportchefen.

 Soltvedt menar alltså att Brann inte alls ville sälja Vindheim till MFF, men situationen som uppstod i kombination med klubbens ekonomiska situation gjorde det till slut omöjligt för Bergen-laget att streta emot.

- För mig personligen är det här en jobbig dag. Vi tappar en fin kille som är uppfostrad i vår ungdomsakademi. Men vi är dessvärre inte i en position där vi kan säga nej till sådana pengar. Vi snålar och sparar och var hela tiden medvetna om att vi var tvungna sälja om det kom upp tillräckligt med pengar på bordet, säger Soltvedt.

Tillräckligt med pengar i det här fallet är, som mest, fyra miljoner kronor, skriver BT. Medieuppgifter har gjort gällande att MFF betalar omkring två miljoner kronor direkt och att den summan sedan alltså kan dubbleras beroende på olika scenarion som kan bli verklighet.

Enligt BT får Vindheim en årslön på omkring 1,2 miljoner kronor i Malmö FF, det dubbla mot vad han tjänade i Brann.

Publicerad 2015-03-12 kl 13:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå