Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Bröndby-svensken: "MFF bäst i Skandinavien"

Foto: SCANPIX

Johan Larsson med landslaget.

Den förre Elfsborg-spelaren Johan Larsson spelar numera i danska Bröndby. Men han tycker att Skandinaviens bästa lag finns i Sverige.
- Malmö FF är bäst just nu, säger Larsson till tipsbladet.dk.

Under de senaste åren har FC Köpenhamn räknats som det bästa laget i Skandinavien. Men tack vare Malmö FF:s Champions League-framgångar under 2014 ser den åsikten ut att omvärderas rejält hos många.

Nu menar Johan Larsson, tidigare kapten i Elfsborg och numera Bröndby-spelare, att MFF är bättre än alla de danska och norska lagen.

- Jag är inte helt säker på hur det ser ut i Norge, men Malmö FF har ett fantastiskt lag. De har byggt upp det i två-tre år och de är verkligen starka nu. De spelade i Champions League senast, så jag är säker på att de är det bästa laget just nu, säger Larsson till tipsbladet.dk.

- Malmö är lagt som just nu ligger längst fram, men det kan gå fort i fotboll. De kan drabbas av skador som gör att de inte kan prestera lika bra, fortsätter han.

Johan Larsson tycker att nivån i den danska ligan är väldigt lik den som allsvenskan håller.

- Det händer ofta att man stirrar sig blind på tre-fyra lag och tror att det definierar en ligas nivå. Jag inte att det i verkligheten är så stor skillnad på Danmark och Sverige. Malmö FF är bättre just nu, eftersom de spelade i Champions League, men i många var FCK med i Champions League och klubben är ju ofta med ute i Europa. Ligorna är på samma nivå, säger högerbacken.

Han fortsätter:

- Det har inte varit så att jag har drabbats av någon "wow"-effekt när jag kom hit till Danmark.

Publicerad 2015-05-01 kl 12:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons