Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Därför ångrar sig MFF - stoppar inte banderollen

MFF:s supportrar fick inte ha en banderoll med texten: ”MFF-familjen står enade mot nazism”.
Nu ångrar sig styrelsen.
- Givetvis är det sjävkklart att vi står bakom åsikten kring banderollen, säger ordförande Håkan Jeppsson till Fotbollskanalen.

I svenska cupen-mötet med Hammarby vill MFF:s supportrar visa att man står enade mot nazism genom att ha en banderoll med texten: ”MFF-familjen står enade mot nazism”.

Först stoppade styrelsen banderollen men ville inte ge någon förklaring i media. Men nu har klubben skickat ut ett pressmeddelande där man ångrar sig.

– MFF är emot våld och rasism och all form av diskriminering och tar avstånd från det i alla dess former. Det kan inte ha undgått någon vilken kraft MFF lägger i den löpande verksamheten avseende både arbetet mot rasism och utanförskap, säger Håkan Jeppsson i meddelandet.

För Fotbollskanalen berättar han varför banderollen stoppades i första början.

– När vi fick veta om det här igår så låg det inte på några styrelsebeslut eller något sådant. Därför kände vi att när saker och ting närmar sig politik så valde vi att säga nej till det. Sedan kan man diskutera om det här är politik eller inte, säger ordföranden.

– När det blev som det blev på morgonen har vi haft några samtal och givetvis är det sjävklklart att vi står bakom åsikten kring banderollen, förtydligar han.

I en intervju med Sportbladet uttalade sig IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild om hur förbundet borde förhålla sig till frågan. Han menar att det krävs tydligare regler.

Vad anser du om det?

– Jag vet inte om det ska vara tydligare regler. Men efter att ha läst igenom SVFF:s regler är det inte glasklart hur man ska göra i sådana här frågor, menar Jeppsson.

I pressmeddelandet skriver man att man tydligt vill ta avstånd från nazism, men att Malmös stadion generellt inte kan vara någon plattform för "olika typer av politiska budskap".

Läs hela pressmeddelandet här.

Publicerad 2014-03-15 kl 15:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons