Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Därför nobbade Hamad Sochaux: "Magkänslan var inte hundra"

Foto: Scanpix

Kärleken till Malmö fällde avgörandet. Här förklarar Jiloan Hamad varför han nobbar Sochaux för att lotsa de himmelsblå mot SM-guld.

- Magkänslan var inte helt hundra, säger kaptenen till fotbollskanalen.se.

Sommarfönstret kunde ha blivit kostsamt för MFF. Samtidigt som den sportsliga verksamheten gick som smort höll flera av klubbens stjärnor på att lämna laget för utländska äventyr. En som ryktena surrat extra flitigt kring är Jiloan Hamad som länge såg ut att skriva på för Sochaux i franska Ligue 1.

Men samtidigt som Tokelo Rantie reste till the Championship och AFC Bournemouth kom 22-åringen med ett glädjebesked till supportrarna. I samspråk med sportchefen Per Ågren och tränaren Rikard Norling hade Hamad bestämt sig för att förbli Malmö trogen hösten ut.

- Efter Göteborgsmatchen nu senast tänkte jag: "Fan vill man verkligen missa det här? Man borde kanske avsluta med ett guld till". Jag insåg att det inte fanns någon vits med att stressa iväg. Det är knappast så att jag hamnar i en sämre förhandlingssits i januari, vare sig om jag vill förlänga mitt kontrakt här hemma då eller söka mig vidare ut i Europa, säger han till fotbollskanalen.se.

Är det helt klart att du stannar nu?

- Helt klart och helt klart. Allt kan hända inom fotbollen, och det är fortfarande ett par dagar kvar innan fönstret stänger. Jag vill inte säga för mycket innan det, men i nuläget är jag väldigt nöjd med mitt beslut. Det känns helt rätt.

Hur gick resonemanget när du bestämde dig?

- Malmö var ju i stort sett överens med Sochaux, det var bara detaljer kvar. Sedan hände det där med Rantie, och då var klubben ärlig mot mig. De ville gärna ha kvar mig. Det var absolut inte så att de hindrade mig från att gå, om jag hade pusaht hade de inte stått i vägen, men däremot visade de en väldig uppskattning. När jag kände det, i kombination med att magkänslan för Soxhaux inte var helt hundra, då tänkte jag: "nu får det bli så här".

Varför var det inte hundra med Sochaux?

- Det är en jättefin klubb och allting, men helheten avgjorde. I takt med att Malmö så tydligt tog ställning för mig funderade jag en hel del. Jag tänkte att det säkert kan komma ännu bättre alternativ framöver, eller så finns möjligheten kvar med Sochaux i vinter. Bara för att det inte blev något nu är det ju faktiskt inte kört.

Du kan fortfarande hamna där till sist?

- Ja, kanske. Jag tror säkert att deras intresse kommer att finnas kvar. Sedan kommer det nog att finnas andra klubbar som ligger nära till hands också.

Publicerad 2013-08-31 kl 13:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons