Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Dif och MFF uppgavs jaga förre PL-spelaren: "Omöjligt, ekonomin tillåter det inte"

Foto: Scanpix

Djurgården och Malmö slåss om Morten Gamst Pedersen, enligt NRK. Fotbollskanalen.se erfar dock att landslagslegendaren inte är aktuell för någon av klubbarna.

- Säkert bara rykten, säger Malmötränaren Åge Hareide.

Den 32-årige ytteranfallaren Morten Gamst Pedersen har gjort över 250 Premier League-matcher med Blackburn Rovers, men 2013 flyttade han till Karabükspor i Turkiet. Efter det har han fått ont om speltid och nu rapporterar NRK att Gamst Pedersen och klubben valt att gå skilda vägar.

För tillfället befinner han sig på läger med norska landslaget i Tjeckien, och där bemöter han NRK:s uppgifter som gör gällande att både Djurgården och Malmö FF är ute efter att värva honom. Bägge två har ju norska kopplingar med tanke på att stockholmarnas förre tränare Per-Mathias Högmo är förbundskapten i Norge och att Åge Hareide leder de himmelsblå.

- Flera skandinaviska klubbar har hört av sig, så är det, säger Gamst Pedersen.

När NRK frågar specifikt om MFF och Dif blir svaret:

- Som sagt har det varit många klubbar som kontaktat mig och det får alla lov att göra. Det är en del av gamet.

På onsdagen spelar Norge landskamp borta mot Tjeckien och enligt Morten Gamst Pedersen kommer inga definitiva besked kring framtiden förrän efter det. Han vill varken bekräfta eller dementera att Karabükspors vicepresident ska ha meddelat via sociala medier att avtalet mellan parterna är brutet.

- Det får han nästan svara på själv, om han skrivit så. Jag står fortfarande under kontrakt med Karabükspor och det är det jag förhåller mig till. Jag kan inte göra så mycket annat, säger Gamst Pedersen.

När fotbollskanalen.se talar med MFF-tränaren Åge Hareide på måndagskvällen verkar han ta ganska lätt på NRK:s uppgifter.

- Det är säkert bara ett rykte. Förmodligen har NRK fått nys om att nordiska klubbar vill ha honom och då hör de sig för med Gamst Pedersen om vilka det rör sig om. Mer än så kan jag egentligen inte kommentera det, för det finns inte mycket mer att säga.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se ska heller inte Djurgården vara ett alternativ. En källa med god insyn i klubben hävdar att en eventuell sådan affär skulle vara alltför dyr och mer eller mindre omöjlig att genomföra.

- Ekonomin skulle absolut inte tillåta det, så enkelt är det, säger källan.

När fotbollskanalen.se når sportchefen Bosse Andersson avböjer han att kommentera.

- Det är bara ett rykte och sådana kommenterar jag inte.

Publicerad 2014-03-03 kl 21:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons