Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Efter derbyvinsten – MFF-supportrar anmäler polisen

Foto: Cmore

I september vann MFF mot HIF med 3-0.

Nu anmäler MFF-supportrar polisen.

- Det är inte okej med våld mot oskyldiga människor, säger initiativtagaren Helen Johansson till Sydsvenskan.

Det var i slutet av september som Malmö tog en tung bortaseger i Allsvenskan mot antagonisten Helsingborg. MFF vann matchen med 3-0 – men mycket av efterspelet handlade istället om det våld som MFF-supportrarna utsattes för av polisen. Nu har MFF-supportrarna JO-anmält polisen.

- Vi vill att de människor som brukar våld i samband med fotboll ska gripas och åtalas – även om de råkar vara poliser, säger initiativtagaren Helen Johansson till Sydsvenskan.

Händelserna inträffade i centrala Helsingborg efter matchen då polisen eskorterade MFF-supportrar mot tågen. Enligt de supportrar som lämnat vittnesmål ska ”polisen slagit på allt som rört sig och sprejat pepparspray vilt omkring sig”.

- Efter derbyt gick vi ut och uppmanade folk att lämna in vittnesmål. 40-50 personer har hört av sig. Vi gör den här anmälan för att markera att det inte är okej med våld mot oskylda människor.

- Egentligen känns det lönlöst, många jag pratat med säger att en sådan här anmälan aldrig leder någon vart. Men förhoppningsvis kan polisen ändra sitt sätt att arbeta så att inte oskyldiga kommer i kläm.

Publicerad 2013-11-13 kl 09:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons