Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Elfsborg-MFF i fara: Stormvindar och klass två-varning

Foto: AP/Scanpix

Blåsigt i engelska Cornwall. Stormen befinner sig för närvarande utanför Storbritannien men är på väg mot Sverige

Det som var tänkt att bli ett guldfirande kan blåsa bort.

Inför MFF:s match mot Elfsborg i Borås varnar SMHI för storm och orkanvindar

Malmö FF kan säkra guldet mot Elfsborg i Borås på måndagskvällen. Om det blir match. En storm är på väg att dra in över västra Sverige och det råder ingen tvekan om att det kommer att bli blåsigt i Borås.

TV4:s meteorolog Peter Kondrup berättar om stormen som är på väg in från brittiska öarna.

- Det är en klass 2-varing utfärdad – det är den näst högsta varningen på den tregradiga skalan. Längs Bohus- och Hallandskusten kan det bli orkanstyrka i vindbyarna. I västra Småland och i Västergötland blir det stormvindar.

En klass två-varning innebär att det kan finnas en risk i att befinna sig utomhus, och beslutet om huruvida det blir match eller inte tas i slutändan av domaren Jonas Eriksson i samråd med förbundets matchdelegater.

- Jag har aldrig varit med om att vi fått ställa in en match på grund av blåst. Men det ser uppenbarligen illa ut nu, säger domarbasen Bo Karlsson till sydsvenskan.se.

Om matchen skjuts upp blir det sannolikt spel på tisdagen.

- Det ska ske så fort som möjligt och det är ju extra viktigt eftersom det är den näst sista omgången. Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté beslutar om sådant och då också om matchen ska spelas på dagen eller på kvällen, säger Bo Karlsson.

Malmö FF är på plats i Borås från söndagen – men för de MFF-fans som reser upp under måndagen så kan värdet ställa till problem då det redan varnats för inställda tågavgångar.

Publicerad 2013-10-27 kl 18:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons