Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

EXTRA: Hareide tar över MFF - Andersson sportchef

Foto: Scanpix

Åge Hareide

Åge Hareide tar över Malmö FF som tränare.

Norrmannen ersätter Rikard Norling.

- Jag fick fotbollsabstinens och Malmö känns som en fantastisk utmaning, säger han till fotbollskanalen.se.

I den förändring som MFF genomför lämnar samtidigt Daniel Andersson A-lagets dagliga verksamhet inom tränarstaben för att i stället bli sportchef. Det innebär att hans föregångare Per Ågren slutar som sportchef. Han ska istället jobba med sociala projekt inom ramen för den del av verksamheten som kallas "MFF i samhället".

- Det har varit ett svårt beslut för mig. Men samtidigt som det i sina stunder är det roligaste man kan tänka sig, är sportchefsjobbet också otroligt slitsamt. Efter en lång tids funderande har jag kommit fram till att det här beslutet är det bästa för mig, min hälsa och min familj, säger han till klubbens hemsida, säger Ågren.

Daniel Andersson ser fram emot att kliva på sin nya post. Ågren kommer att lämna över arbetet så att det blir en smidig övergång.

- Det blir en spännande utmaning för mig att vara sportchef. Men med Per vid min sida känner jag att jag får en bra start. Jag älskar den här föreningen och är otroligt stolt över den här möjligheten.

När fotbollskanalen.se når Hareide är han mycket nöjd.

- Jag har varit borta från fotbollen under ett års tid, men känt abstinensen komma krypande. Malmö känns som en fanatastisk utmaning, säger han till fotbollskanalen.se.

- Vårt mål är att viderutveckla ett redan bra spel och lag för att ta oss till Champions League den här säsongen, fortsätter Hareide.

Publicerad 2014-01-09 kl 15:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons