EXTRA: MFF säkrade guldet på Friends Arena

Malmö FF

Malmö FF är svenska mästare. För första gången sedan 2003 har ett lag försvarat ett allsvenskt guld.

Efter 30 minuter av första halvleken hade hemmalaget ett kraftig grepp om matchen. AIK, främst genom Kennedy Igboananikes snabbhet och Nabil Bahouis lurighet — satte ständig press på Malmös försvar och skapade ett par skapliga målchanser.

Det var ett spel som så långt inte hade resulterat i något mål — men tvingat gästernas Erik Johansson och Ricardinho att ta varningar för att få stopp på sin motståndare.

Men första målet blev Malmös. Isaac Kiese Thelin nådde högst på Magnus Eriksson frispark i 40:e minuten och nickade otagbart in 1—0 bakom AIK-målvakten Patrik Carlgren.

Och även det andra målet blev Malmös. Magnus Eriksson inledde anfallet och samspelade med Emil Forsberg innan han snyggt skickade in 2—0-målet i den 51:a minuten — och därmed gav klubben ett ypperligt läge att för andra året i rad avsluta säsongen med en ligaseger.

AIK:s Nabil Bahoui reducerade till 1—2 i 67:e minuten. Mittfältaren trasslade sig genom Malmös försvar och avslutade kyligt genom att rulla bollen mellan målvakten Robin Olsens ben.

I 85:e minuten var det dags för AIK igen. Och för Bahoui. AIK:s mittfältare skickade in 2—2-målet med en frispark som överraskade målvakten Robin Olsen.

Men repliken från Malmö var snabb.

I samma minut skickade Markus Rosenberg in 3—2 till gästerna och guldet stannar i Skåne ett år till.

AIK: Carlgren - Lorentzson, Milosevic, .Karlsson, Johansson, Atakora - Bahoui, Moro, Igboananike, Pavey - Borges

Malmö FF: Olsen - Ricardinho, E.Johansson, Helander, Konate - M.Eriksson, E.Adu, Halsti, Forsberg - Rosenberg, Thelin

Publicerad 2014-10-05 kl 19:30