Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Friberg till Bologna - då är Rosenberg och Mahlangu på väg till MFF

Foto: TT

Erik Friberg lämnar MFF.
Markus Rosenberg är i princip klar, erfar fotbollskanalen.se, och May Mahlangu är på väg.

Malmö FF är nära att göra klart med sin önskevärvning Markus Rosenberg. Fotbollskanalen.se har tidigare skrivit att nye sportchefen Daniel Anderssons högsta prioritet är att värva hem anfallaren – och nu är det nära att bli klart.

- Markus vill komma hem till Malmö, det handlar bara om tid och det kommer att bli så, säger en person i klubben med insyn i förhandlingarna.

Markus Rosenberg är fortfarande i England och bland annat väntar han på att Erik Friberg ska bli klar för Bologna vilket öppnar för en värvning av anfallaren då det bidrar till att MFF:s bud håller ekonomiskt.

Mittfältaren Erik Friberg är i Italien för att skriva på kontrakt med Bologna som ligger risigt till i serie A och letar förstärkning. Kvällsposten uppger att MFF får fem miljoner kronor, men fotbollskanalens uppgifter talar om ett första bud på knappt en miljon kronor och att det ska vara dubblat nu, och dessutom frigör även Malmö löneutrymme då Friberg tjänade 750 000 kronor om året plus pension.

Pengar som mästarklubben lägger för att värva Markus Rosenberg som får lämna West Bromwich gratis efter att ha fått begränsat med speltid under sina 18 månader i klubben. Den svenske anfallaren har anbud från andra klubbar, bland annat Augsburg i Bundesliga, toppklubbar i Holland, Turkiet, Danmark och MLS, men han vill tillbaka till MFF och nu handlar det om att få till en bra lösning med WBA där han har 18 månader kvar på kontraktet.

Malmö FF har erbjudit Rosenberg ett treårskontrakt, enligt vad fotbollskanalen.se erfar. På plussidan för MFF finns det faktum att England är ett förmånligt land att flytta hem från som svensk fotbollspelare då man inte behöver skatta inkomster från utlandet i Storbritannien.

En ”Anders Svensson-lösning” är given. I det fallet betalade Elfsborg tolv miljoner i sign-on-bonus som bara beskattades till 15 procent och där klubben slapp betala arbetsgivaragift. Efter den lågt beskattade sign on-bonusen kan man sedan betala en lägre månadslön. Den lösningen gör att Malmö kan konkurrera med klubbar som Bröndby och FC Köpenhamn.

Precis som fotbollskanalen.se tidigare har avslöjat så jobbar MFF på att värva May Mahalangu. Parterna har kontakt med varandra och mittfältaren är Åge Hareides önskevärvning efter att de jobbat tillsammans i Helsingborg.

För två veckor sedan sa Hareide så här om Mahlangu:

- Ja, vi undersöker möjligheten med May. May har ett väldigt bra tempo och är väldigt snabb. Han är en bra tvåvägsspelare som är väldigt snabb i defensiva löpningar och han är bra på att täcka ytor. Bra på att hjälpa till defensivt med sin fart. Han har internationell erfarenhet vilket är väldigt viktigt.

May Mahlangu har hoppats på att flytta till en större liga i Europa, men på grund av att hans skada har tagit längre tid att läka än vad han först trodde så har intresserade klubbar backat. På fredag stänger transferfönstret i de flesta ligorna, men inte i Sverige vilket ger MFF ett drömläge att knyta till sig den förre HIF-mittfältaren.

Publicerad 2014-01-30 kl 12:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons