Galen match när MFF slog Hammarby

Malmö FF

Malmö gick vidare i svenska cupen - efter en galen match mot Hammarby.

Mästarna vann med 3-2.

Malmö tog emot Hammarby i en avgörande match - och visade mästartakter direkt. I den tionde minuten dunkade Emil Forsberg in 1-0 efter slarv från Hammarbys backar. En kvart senare var Bajen-målvakten Johannes Hopf ute och rensade. Men Hopfs spark gick inte längre än rakt på en framstormande Markus Rosenberg och loopade över honom - och nyförvärvet trycka in 2-0.

– Jag hade flax och fick med mig den några gånger. Ett riktigt skitmål, beskrev Rosenberg själv i SVT 2.

Jobbigare för MFF är att Ricardinho, den så hyllade vänsterbacken, skadade sig efter en krock med Hammarbys Fuhre i slutet av första halvlek.

I andra halvlek utökade Malmö ytterligare efter att Rosenberg fällts. Guillermo Molins överlistade då Hopf med en vacker panenka-straff, chippad över målvakten.

Men var det straff?

– Vi ser klart ocht tydligt att den här situationen är utanför straffområdet och borde ha varit frispark. Här får de en billig straff, menade SVT:s expert Markus Johannesson.

Strax därefter vände vinden för Malmö. Först blev även Rosenberg skadad och fick byta - sedan drog Guillermo Molins på sig rött kort efter en spark på Johan Persson.

Hammarby var nära en kvittering och efter två mål, signerat Haddad och Fuhre, fick man en kvittering bortdömd för offside. Men matchen slutade alltså med MFF-seger och de himmelsblå är klara för avancemang.

Malmö FF: Olsen - Albornoz, Jansson, Helander, Ricardinho - Molins, Johansson, Halsti, Forsberg - Rosenberg, Eriksson

Hammarby: Hopf - Timisela, Guldborg, Theorin, Torsteinbö - Besara, Persson - Mendonca Fuhre, Pinones-Arce, Rennie - Haddad
Publicerad 2014-03-15 kl 17:30