Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Hamrén om Malmös chanser: "Bragd om de klarar mer än kryss"

Foto: Scanpix

Erik Hamrén

SOLNA. MFF har kniven mot strupen inför Olympiakosmatchen. Förbundskapten Erik Hamrén vågar knappt drömma om tre himmelsblå poäng.
- En bragd om de klarar mer än oavgjort, säger han till fotbollskanalen.se.

Förutsättningarna är enkla för de svenska mästarnas del inför avslutningen av gruppspelet i Champions League på tisdagen. Det handlar om att vinna eller försvinna – och detta på bortaplan mot en motståndare som lyckats besegra både Juventus och Atletico de Madrid i Aten. Skåningarna har ingen möjlighet att avancera till åttondelsfinal i CL, men slutar laget trea i gruppen väntar Europa Leagues gruppspel efter nyår.

- Vi får vara ärliga och säga att de lär få det mycket tufft. Jag skulle nog hävda att det vore en bragd om de klarar mer än oavgjort, säger Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Att förbundskaptenen hyser stor tilltro till MFF råder det dock inga tvivel om. I sin trupp till januariturnén i Abu Dhabi har han tagit ut åtta spelare från klubben, men trots det räknar Hamrén med att Åge Hareides manskap måste prestera på den absoluta toppen av sin förmåga om det ska bli seger på tisdagskvällen.

Situationen blir inte enklare med tanke på att Olympiakos fortfarande har chansen - om Juventus skulle förlora mot Atletico – att nå åttondelsfinalen. Dessutom kommer MFF från ett träningsläger på Gran Canaria, medan gruppens övriga tre klubbar är mitt uppe i sina tävlingssäsonger.

- Det är ett av skälen till att jag brukar argumentera för att vi måste förlänga det svenska spelåret. Man får ha stor respekt och inse hur svårt det är för ett lag vars serie tog slut för mer än en månad sedan att hävda sig på den här nivån. Så var det för mig när jag jobbade i norska Rosenborg också. Klarar man att prestera trots de här förutsättningarna är det bragdstämpel, säger Hamrén.

Det blir svårt för Malmö, tror du?
- Ja, det är klart. De får en tuff match. Men det handlar om fotboll och man behöver ju inte alltid se på det så realistiskt, för då har de ingen chans. Man kan unna sig att hoppas på det oväntade också.

Publicerad 2014-12-09 kl 06:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons