POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MALMÖ FF

Här är MFF:s blytunga förlust i siffror

Foto: Pernilla Wahlman, Scanpix

Rikard Norling

Malmö FF:s minusresultat för 2012 blir tungt. Ett nytt historisk bakslag för skåningarna som för bara några år sedan gick back med 30 miljoner kronor.

Malmö FF ser ut att göra ett minus på 15 miljoner kronor för 2012. Det uppger i dag Skånska Dagbladet och hävdar att fler uppsägningar nu är på gång. Ändå kunde varit ännu värre. Ett fruktades att tio anställda skulle få lämna sina jobb, nu ser det ut att kunna sluta med tre.

– Två på tränarsidan som redan är kommunicerade plus en till som vi ännu inte meddelat, säger VD Per Nilsson till Skånskan.

Ett annat skäl till att siffrorna inte blev ännu väre har att göra med att MFF nu har blivit av med Wilton Figueiredos tunga lön.

– Vi ska gå plus nästa år och det innebär att vi måste skära i kostnaderna. Det sker bland annat genom att vi köper in färre uppdrag och tjänster plus att vi ska arbeta klokare med seniortruppen, säger Per Nilsson.

Något annat som står klart efter gårdagskvällens medlemsmöte är att sportchefen Per Ågren fortfarande saknas då han behöver vila upp sig efter en intensiv och infekterad period där han bland annat relationen till Rikard Norling varit jobbig.

– Han ska börja jobba på måndag. Arbetsbeskrivningarna för oss är de samma, men jag, Rikard och Per ska jobba mer tillsammans och kommunicera bättre, säger Per Nilsson.

Publicerad 2012-11-27 kl 11:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå