Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Hareide: "Folk förstår inte hur svårt det är att ta sig till Champions League"

UPPLANDS VÄSBY. Den allsvenska upptaktsträffen är igång. På den pratade Malmö FF:s tränare Åge Hareide om det kommande Champions League-äventyret.
- Jag tror inte alla i Sverige förstår hur svårt det är att ta sig till Champions League, säger Hareide.

I fjol vann Malmö FF allsvenskan betryggande. Laget tog sig också till Champions League. Nu ska MFF försöka göra om det i år.

Tränaren Åge Hareide vill dock understryka vilken tuff utmaning man står inför.

- Det är konstigt det där. Jag tror inte alla i Sverige och Malmö förstår hur svårt det är att ta sig till Champions League. Det är jättesvårt, säger Hareide och fortsätter:

- I går var jag och handlade. Då kom det fram en person och frågade när Champions League börjar, inte allsvenskan. Det visar på inställningen. Men vi vet att det är hårt. Vi ska igenom 30 omgångar i allsvenskan och ta en topplacering där. Och vi är fortfarande oseedade i Champions League. Vi mötte två av de bästa lagen i båda andra och tredje kvalrundan förra året. Vi får det lika svårt som fjol.

Den norske tränaren menar att Malmö mycket väl kan ta guld i år igen.

- I fjol sa folk att det är svårt att vinna två år i rad och svårt att komma till Champion League. Allt är svårt om man fokuserar så. Jag måste tänka positivt. Sex har lämnat och sex har kommit in. Det tar tid, men det är bra spelare. Det beror på hur snabbt vi får ihop det. Vi har god möjlighet att ta guldet om vi presterar bra, säger Hareide.

Anfallaren Markus Rosenberg är medveten om att MFF är stora favoriter inför säsongen.

- Kollar man medialt och vad folk tycker så är det självklart. Jag ser oss som favoriter, det gör jag. Men vi har sex spelare som lämnat och sex som har kommit in. Det tar tid och då blir det alltid vissa perioder där man är osäker på hur bra det ska bli. Har man spelat en match som mot Örebro där vi åkte ur cupen blir det lite tveksamheter också, men vi har stor kvalitet spelarna. Jag hoppas det blir bra, säger Rosenberg.

Publicerad 2015-03-23 kl 10:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons