Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Hareide kan peta Jansson: "Då måste jag tänka på andra spelare"

Foto: Scanpix

Åge Hareide

Pontus Jansson ser ut att lämna MFF i sommar.
Nu riskerar han att petas.
- Då måste jag tänka på andra spelare, säger Åge Hareide till fotbollskanalen.se.

Pontus Jansson har ett stort MFF-hjärta efter att bland annat ha stått i klacken till att nu vara en av lagets nyckelspelare. Sommaren 2009 skrev han på ett femårskontrakt som nu är på väg att löpa ut. Till Sydsvenskan säger sportchefen Daniel Andersson att det mesta tyder på att mittbacken lämnar som Bosman mitt i den allsvenska säsongen och precis innan laget ska spela Champions League-kval. Därför kan nu Åge Hareide peta 23-åringen.

- Det är viktigt att påpeka att Pontus har tränat bra, jobbat bra och har varit bra i matcherna. Han har varit professionell. Men han har tagit ett beslut tillsammans med sin agent att han vill vänta till sommaren. Nu är det viktigt att både MFF och han är professionella. Det är viktigt att inte känslorna rinner över. Han vill vänta och se och det kan ju vara så att vi tappar honom i sommar. Då måste jag tänka på andra spelare, säger Hareide till fotbollskanalen.se.

När du tar ut laget, är det här något du kommer att ha i åtanke, att Pontus vill lämna i sommar?

- Ja, absolut.

Åge Hareide menar att Pontus Jansson är en viktig spelare i laget, men att det finns flera duktiga mittbackar i truppen. Nu kan det bli så att MFF-tränaren satsar på Erik Johansson och Filip Helander.

- Vi vill bygga upp 15-16 man som kan gå in och göra det väldigt bra, det är mitt önskemål. Nu har vi tre duktiga mittbackar i Erik, Filip och Pontus, och Erik har även gjort det bra på mittfältet.

De flesta transferfönster i Europa löper från den 15 juli till den 31 augusti. Redan nu har Pontus Jansson rätt att skriva kontrakt som gäller från i sommar med en annan klubb.

Malmö FF:s Champions League-kval drar igång i mitten av juli.

Publicerad 2014-03-11 kl 10:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons