POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Hareide: "Trebackslinje ger ett vassare omställnigsspel"

Foto: TT/Nyhetsbyrån

Trots tre insläppta mål senast mot Falkenberg tänker MFF-tränaren Åge Hareide fortsätta att växla spelsystem.
- Vi är trygga i att växla mellan att tre eller fyra backar och det är en styrka att kunna variera sig, säger Åge Hareide till Fotbollskanalen.

Under de fem inledande matcherna i årets allsvenska har Malmö FF bland annat fått finna sig i att inte toppa den allsvenska tabellen för första gången på över ett och ett halvt år (598 dagar). 

Efter det oavgjorda resultatet borta mot Falkenberg senast där MFF släppte in tre mål placerar sig mästarlaget inför allsvenskans sjätte omgång tvåa i tabellen efter IFK Göteborg.

Den tappade serieledningen (efter 0-0 mot AIK) eller att de tre insläppta målen mot Falkenberg innebär att MFF i snitt släpper in ett mål per match är dock inget som ger Åge Hareide någon större huvudbry.

- Vi är mycket nöjda med hur vi öppnat säsongen och stämningen i truppen är fantastiskt god. Tre av målen släppte vi nu senast i en och samma match och det är inget vi lägger någon större vikt vid. I stället fokuserar vi på att vi faktiskt gjort flest mål i hela allsvenskan och borde gjort ännu fler, säger Hareide till Fotbollskanalen.

I senaste matchen bestämde Hareide sig för att spela med en fyrbackslinje som hade en mindre bra kväll på jobbet mot Falkenberg.

- I och med Filips (Helander red.anm) sena återbud tvingades jag kasta om. Annars hade vi spelat annorlunda. I bland måste vi spela med en trebackslinje och ibland med fyra backar men oavsett vilket känner vi oss trygga och vi kommer fortsätta att variera.

Hur går tankarna när du ska välja vilken formation du ställer upp med för dagen?
-
När vi spelar mot lag som har ett högre utgångsläge i sin press väljer jag ofta att spela med en trebackslinje för att få ett vassare omställningsspel. Möter vi däremot ett lag som försvarar sig lågt tycker jag en fyrbackslinje är bättre då vi genom våra offensiva ytterbackar kan belasta motståndarna kraftigt ute på kanterna.

Vidare menar Hareide att både han och spelarna känner sig bekväma i att variera mellan olika spelformationer och att det är styrka.

- Vi spelade väldigt tajt och fint med en backlinje som i utgångsläget bestod av tre backar mot IFK Göteborg och det såg mycket bra ut med fyrbackslinjen mot Hammarby.

Under onsdagskvällen tar MFF emot Halmstads BK som kommer närmast från en överraskande seger mot det tippade topplaget Elfsborg.

- De gjorde en riktigt bra match mot Elfsborg där de jobbade hårt och tog en välförtjänt seger. För oss handlar det som vanligt om att vi håller ett högt tempo i vårt passningsspel och att vi är effektiva i vårt presspel, säger MFF-tränaren till Fotbollskanalen.

Bortsett från Guillermo Molins, Simon Kroon och Agon Mehmeti har Hareide samtliga spelare att tillgå inför kvällens match.

I fjol vann Malmö FF båda mötena med HBK via en 3-1 seger hemma på Swedbank Stadion och en 1-0-viktoria på Örjans Vall.

Publicerad 2015-04-29 kl 06:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå