Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Helander drabbad av körtelfeber: "Vet inte när jag kan spela igen"

Foto: Scanpix

Filip Helander, Malmö FF

Malmös Filip Helander laddade för debut i landslaget. Då kom det tråkiga sjukdomsbeskedet: Mittbacken stoppas av körtelfeber.

- Omöjligt att veta hur länge jag blir borta, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 20-årige försvararen har fått sitt genombrott i allsvenskan, men på A-landslagsnivå är han hittills helt oprövad. När Blågult reser på sin årliga januariturné i Abu Dhabi var det tänkt att den saken skulle ändras och Erik Hamrén hade tagit ut Helander i sin trupp.

Men på fredagskvällen kom beskedet att MFF-spelaren drabbats av körtelfeber, vilket innebär att han tvingats lämna återbud till resan.

- Det känns trist, naturligtvis. Jag hade sett fram emot den här chansen väldigt mycket. Bara att få vara med i landslaget är stort, och tanken på en eventuell debut är ännu större. Men nu blir det inte så den här gången, säger Helander till fotbollskanalen.se.

Körtelfeber är klurigt såtillvida att symptomen kan komma och gå, och även om man känner sig frisk är det inte helt säkert att sjukdomen är helt besegrad. Det innebär att Filip Helander inte vet med säkerhet när han kan återgå i spel.

- Just nu är det för tidigt att säga, men det positiva är att jag inte har feber i alla fall, utan bara ont i halsen. Förhoppningsvis blir jag inte borta allt för länge, utan kanske bara någon vecka. Men jag är medveten om att det kan bli mer än så, säger han.

Även Tobias Hysén och Imad Khalili lämnar återbud, men i deras fall beror besluten på klubbyten. Malmös Erik Johansson och Norrköpings Christoffer Nyman kommer in som ersättare.

Publicerad 2014-01-10 kl 19:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons