Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

"Henkes" son kan välja MFF: "Vi är intresserade"

Henrik Larsson slog igenom i Helsingborgs IF.
Nu vill rivalen Malmö FF värva sonen Jordan Larsson, 15.
- Vill han spela hos oss är ingen gladare än jag, säger Mats Engqvist, ungdomsansvarig i MFF.

Förra säsongen debuterade Jordan Larsson i Högaborg – samma klubb där allt startade för hans pappa Henrik Larsson. Men 15-åringens nästa steg i karriären kan bli helt annorlunda än det ”Henke” tog när han gick till Helsingborgs IF. Nu vill nämligen rivalen Malmö FF värva Jordan Larsson.

- Jag pratat med Jordan, vi har diskuterat hans framtid. Nu spelar han A-lagsfotboll i division 2. Jordan och jag tycker att det är bättre än att spela i ett U eller J-lag i en elitförening, men i slutändan är det här med framtiden Jordans beslut, säger Henrik Larsson.

Vi har uppgifter om att MFF har bjudit in Jordan till en turnering i Italien i sommar?

- Jag har inte hört något om det och Jordan har inte sagt något om det.

MFF:s U17-tränare Daniel Möller säger dock att klubben har frågat Jordan Larsson om han vill följa med till Italien för att spela en turnering i sommar.

- Jag vet att man har ställt frågan, men jag tror inte att något är klart. Man har varit i kontakt med varandra. Jordan är en väldigt duktig fotbollsspelare. Vi har inte så många spelare som är födda 97, säger han.

Mats Engqvist är ungdomsansvarig i Malmö FF. Han är betydligt mer försiktig än U17-tränaren Daniel Möller vilket inte är konstigt med tanke på att en eventuell övergång skulle vara känslig.

- Jag har ringt Högaborg och anmält vårt intresse för Jordan. Jag har kontaktat deras tränare Kenneth Karlsson. Vill han spela hos oss är ingen gladare än jag, säger Engqvist till fotbollskanalen.se.

- Kenneth lovade att framföra vårt intresse, men vad jag förstår är det tydligt att planerna med Jordan skulle vara som med ”Henke”, att etablera sig i Högaborg och sedan gå till ett seniorlag. Vi kan inte erbjuda Jordan en plats i vår A-trupp i dag.

Malmö FF har en lång tradition av att värva från just Högaborg och tidigare spelare som Mats Magnusson, Patrik Sundström, Joakim Persson och Daniel Nannskog gick direkt till Malmö FF i stället för till Helsingborgs IF. Tvillingarna Martin och Marcus Olsson gick till Blackburn och Halmstads BK. Henrik Larsson däremot, gick till Helsingborgs IF.

Jordan Larsson debuterade i Högaborg förra året och är i dag ordinarie i division 2. Han blev uttagen i det svenska P15-landslaget, samt spelade så sent som i maj i P16-landslaget och har även varit och tränat med ”Henkes” gamla klubb Feyenoord.

Malmö FF värvade för ett år sedan Simon Thern från Helsingborgs IF:s A-lag och dessutom lockade man till sig HIF-talangen Oliver Stojanovic-Fredin, 15, som är barnbarn till mångårige HIF-basen Sten-Inge Fredin.

Publicerad 2013-05-24 kl 16:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons