Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

LUNDHS PODCAST: Ernst om Albornoz-fallet: "Skötte vi värdelöst"

Den förre Malmö FF-spelaren Miiko Albornoz dömdes för sexuellt utnyttjande av barn.
MFF-profilen och SFSU:s ordförande är kritisk mot klubbens agerande. 
– Det skötte vi värdelöst, säger han i podcasten ”Lundh”.

Veckans gäst i podcasten Lundh är MFF-profilen Tony Ernst som sedan två år tillbaka är ordförande för SFSU (Svenska Fotbollssupporterunionen).

I podden pratar han bland annat om hur Malmö FF agerade efter den tidigare spelaren Miiko Albornoz i februari 2013 dömdes för sexuellt utnyttjande av barn.

Tony Ernst är besviken på MFF.

– Jag tyckte föreningen handskades med det rätt dåligt. Man borde varit tydligare, rakare och haft bättre besked. Många fans var besvikna. Dessutom tycker jag man lämpade över det i Rikard Norlings famn. Jag var på det där mötet där Rikard kallat ett par fans för att få klart för sig vad som skulle ske på läktaren. Han beskrev det som att Miiko ska spela, han är tillgänglig och det har styrelsen bestämt. Styrelsen backade liksom från sitt ansvar, säger Ernst.

Du hade inte velat ha kvar honom?

– Nej, det vill jag inte. Min åsikt är solklar. Han ska säljas, gärna med förlust så att vi markerar att så här gör man inte.

Albornoz såldes senare under sommaren 2014 till tyska Hannover.

– Det är naturligtvis så att har du gjort ett misstag och sonat ditt brott så är det inte så att jag inte tycker han får spela fotboll mer i sitt liv, självklart inte. Men han behöver inte göra det i Malmö FF. Vi ska vara så tydliga i våra värderingar att ”så här gör man inte”. Det skötte vi värdelöst.  Men ekonomi går väl före det mesta. Nu tjänade vi en massa pengar på honom. 

Publicerad 2014-11-25 kl 06:03
Annons
Annons
Annons