Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

LUNDHS PODCAST: Hareide om kaptensbytet: "Ett slag i ansiktet för Molins"

Åge Hareide tog ett tufft beslut i vintras då han valde att peta Guillermo Molins som lagkapten.
– Det blev en känslomässig fråga och ett slag i ansiktet för Molins, säger Åge Hareide i podcasten ”Lundh".

Att vara lagkapten i ett omklädningsrum har i alla tider varit en stor prestigefråga för fotbollsspelare. Man ser det som en ära att få tränarens unika förtroende och kunna entra planen med bindeln på armen. Därför kan valet av lagkapten röra upp många känslor inom gruppen och det är ett viktigt beslut för tränaren att ta.

Veckans "Lundh" gästas av Malmö FF:s guldtränare Åge Hareide som berättar om hans kontroversiella beslut att peta Guillermo Molins som lagkapten. Istället kommer Markus Rosenberg fortsätta att bära bindeln som han gjorde under hösten då "Gishe" varit skadad.

– Det blev en känslomässig fråga och det visste jag om innan. Jag hade Mollins inne på mitt kontor och försökte förklara för honom om situationen, men det är svårt. Det var ett slag i ansiktet för honom att han inte blev sedd som kapten längre, säger Hareide.

– När jag utsåg "Gishe" som kapten inför förra året hade han lämnat starka avtryck, så jag ville ha honom som kapten. Under hösten har jag arbetat med Rosenberg, då Molins varit skadad, och det har växt fram en god förståelse mellan oss. Det har jag inte velat bryta inför i år. Dessutom var inte Molins helt frisk när vi tog upp frågan i början av februari, och jag ville ha frågan på plats när vi började spela cupmatcherna.

Hur ser du på Mollins reaktion då han var väldigt kritisk till att inte ens bli vice-kapten?

Han var besviken vilket jag tycker att han ska få lov att vara. Det är bättre att ha det engagemanget för då brinner vi verkligen för något. De spelarna vill verkligen gå in för Malmö FF.

Publicerad 2015-04-06 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons