Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Malmö sluter upp bakom knivhuggne supportern: "Våra tankar finns hos honom"

Malmö FF sluter upp bakom den supporter som knivhöggs av nazister. Medan 25-åringen kämpar för sitt liv på sjukhus samlades klubbens A-lag för att visa sitt stöd.

- Mina tankar finns med honom hela tiden, säger Pontus Jansson.

Det var under natten till söndagen som ett stort bråk bröt ut i området Möllevången i centrala Malmö. Enligt polisen och vittnesuppgifter ska en grupp nazister ha attackerat ett antal människor som var på väg hem från en feministisk demonstration, arrangerad med anledning av den internationella kvinnodagen. När tumultet lagt sig greps tre män, varav minst två har kopplingar till högerextrema grupper, misstänkta för mordförsök.

Överfallet ledde till att fyra personer blev så pass allvarligt knivskurna att de fick föras till sjukhus. En av dem är en drivande Malmö FF-supporter som gjort sig känd för sitt engagemang i HBTQ-frågor och mänskliga rättigheter, och även varit med och grundat organisationen "Fotbollssupportrar mot homofobi". Mannen är 25 år gammal och vårdas med livshotande skador på Lunds Universitetssjukhus.

När Malmö FF:s A-lag fick höra om hans tillstånd bestämde sig spelarna för att visa sitt stöd genom en gemensam aktion. Truppen begav sig till en graffitivägg där supporterns namn etsats fast, och framför den ställde man upp för en lagbild.

- Vi pratade i omklädningsrummet i morse om att vi ville göra någonting tillsammans för att visa vårt stöd. Killen som drabbats är en kompis till mig sedan några år tillbaka, jag känner honom genom att han är med i supportergruppen Supras och dessutom fotograferar vid våra matcher. Därför kändes det extra självklart att visa stöd för honom. Han finns i våra tankar hela tiden, säger Pontus Jansson till fotbollskanalen.se.

Mittbacken berättar att A-laget även skänker en signerad tröja till den drabbade, och att det kan bli aktuellt med någon slags markering i samband med cupmatchen mot Hammarby under den kommande helgen. Enligt Jansson känns det skönt att sätta upp en enad front när någonting så hemskt har inträffat.

- Absolut, och man märker att det betyder mycket för många, det känns som att MFF-familjen går samman nu. Jag ser ju i sociala medier och märker när jag pratar med supportrar i andra sammanhang att folk tar emot vårt engagemang på ett väldigt positivt sätt. Nu handlar det om en fantastisk Malmösupporter och en fin människa, och då gör vi allt vi kan för att hjälpa honom. Jag önskar honom all lycka och hoppas att han klarar av det här, säger Jansson.

Publicerad 2014-03-10 kl 15:31
Annons
Annons
Annons