Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Malmö:"Inget beslut taget om Norling"

Foto: Scanpix

Rikard Norling och Per Ågren

Under tisdagsmorgonen uppgav Kvällsposten att Malmö har bestämt sig för att sparka Rikard Norling efter säsongens slut. Nu förnekar klubben uppgifterna till Fotbollskanalen.

– Det är inget beslut taget, säger klubbens sportchef, Per Ågren, till fotbollskanalen.se.

Rikard Norling skulle få sparken av Malmö FF efter säsongen, oavsett hur det går i höst. De uppgifterna publicerade Kvällsposten under tisdagen. Uppgifter som klubben nu förnekar.

– Det är inget beslut taget. Vi kommer att ha en utvärdering efter säsongen där alla aspekter av jobbet kommer att utvärderas, även hur det går i höst, säger Malmös sportchef, Per Ågren, till fotbollskanalen.se.

Rikard Norling sitter på ett kontrakt som är lite speciellt för tränare. Anställningen är inte på ett visst antal år, utan bryts bara om antingen Malmö eller Norling själv vill bryta det. I kontraktet har Norling även en viss uppsägningtid.

– Hur lång den är vill jag inte gå in på. Det står i kontraktet att vi inte nämner detaljer om det till utomstående, säger Ågren till fotbollskanalen.se.

Men om ni har en utvärdering efter säsongen så borde väl uppsägningstiden inte vara så lång att Norling hinner vara med i starten av nästa säsong om ni väljer att sparka honom?

– Det låter som ett rimligt antagande, säger Ågren.

Det har uppgetts att ni tittat på ersättare, stämmer det?

– Inga kommentarer. Vi måste ha viss beredskap utifall någonting skulle hända, men i övrigt har jag inga kommentarer, säger Ågren.

Du och Norling ska ha haft några dispyter förut. Hur ser er relation ut idag?

– Vi har en bra relation, vi jobbar båda mot samma mål. Att MFF ska komma så högt upp i tabellen som möjligt, säger Ågren.

Publicerad 2013-08-13 kl 11:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons