Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Malmös besked - Hamad stannar hela hösten: "Han är fine med det"

Foto: Scanpix

Jiloan Hamad gratuleras av Tokelo Rantie och Guillermo Molins efter sitt 3-1-mål mot IFK Göteborg

Malmö säljer Tokelo Rantie till England.

Då stannar Jiloan Hamad under resten av guldstriden.

- Han är "fine" med det, säger sportchefen Per Ågren till fotbollskanalen.se.

Under de senaste veckorna har Skånelaget kringgärdats av många flyttrykten, samtidigt som den sportsliga verksamheten fungerat allt bättre. MFF toppar allsvenskan tre poäng före Helsingborg, men både Jiloan Hamad och Tokelo Rantie har placerats i utländska klubbar. På onsdagen kom så beskedet att den sistnämnde går till AFC Bournemouth i engelska the Championship.

- Nu återstår bara de sedvanliga formaliteterna som läkarundersökning och ett beviljande av uppehållstillstånd, vilket ju ligger utanför vår kontroll, säger Per Ågren till fotbollskanalen.se.

Men i övrigt är alla parter överens?

- Precis, och det är därför vi går ut med det här i offentligheten. Samtidigt vill vi betona att det finns ett par saker av större eller mindre karaktär som ska lösas från engelsk sida innan det här blir officiellt.

Per Ågren håller med om att tidpunkten för försäljningen inte är optimal, och pekar på det problematiska med placeringen av sommarens övergångsperiod. De flesta europeiska ligorna tillåter transfers fram till 31 augusti, medan bland annat Sverige stänger tidigare.

- Det är dilemmat för vår del. Vi måste alltid vara beredda på att släppa spelare som vill gå vidare i sina karriärer, samtidigt som vi inte kan ersätta dem i efterhand. Det innebär att vi får rusta på förhand när vi heller inte har lika mycket pengar att röra oss med, eftersom vi inte vet vilka anbud vi eventuellt kommer att få, säger Ågren.

Han förklarar att värvningen av Guillermo Molins för några veckor sedan genomfördes just för att täcka upp vid eventuella tapp, och även om "Gische" inte är en renodlad anfallare bidrar han med att stärka upp offensiven inför hösten, anser Ågren.

- Hur vi fyller luckan efter Tokelo är givetvis mer en fråga för tränarstaben med Rikard (Norling) och Daniel (Andersson) i spetsen, men vi har en bred trupp. Dardan Rexhepi är på väg tillbaka från skada, vi har fått in "Gische" och vi vet att Emil Forsberg har många kvaliteter offensivt. Vi har även testat Pawel Cibicki. Så det finns en del olika alternativ.

Samtidigt innebär beslutet om att släppa Rantie med största sannolikhet att resten av laget förblir intakt. Det var också därför som MFF beslutade sig för att avfärda det miljobud som Sochaux lade på Jiloan Hamad tidigare i veckan.

- Utifrån hur situationen ser ut nu helhetsmässigt var det rätt av oss att tacka nej, säger Ågren.

Ska man betrakta det som ett principiellt ställningstagande, att Hamad stannar?

- Det är vår ambition absolut. Sedan kan man aldrig veta med hundra procents säkerhet. Om Manchester United kommer imorgon med 100 miljoner kan vi inte säga: "Nej, vi har gjort ett principiellt ställningstagande". Då hamnar frågan i ett nytt ljus.

Men under rådande omständigheter släpper ni honom inte?

- Precis, så är det.

Hur reagerar Hamad på det, tidigare har han verkat sugen på möjligheten att komma vidare?

- Ja, men han är sugen på det läget vi befinner oss i också, att som lagkapten fortsätta den spännande hösten med Malmö FF. Jag tror att han är "fine" med det här helt enkelt

Publicerad 2013-08-28 kl 17:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons