Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Malmös förklaring till skadorna - bengaler på läktaren

Skånederbyt bjöd på osedvanligt många skador.

En av Malmös förklaringar: Bengalbrännandet från läktarplats.

- Spelarna tvingas av planen och blir kalla, säger läkaren Per Herbertsson till Sydsvenskan.

MFF drabbades av flera avbräck i onsdagens stormatch mot Helsingborg inför 23 000 åskådare. Simon Thern tvingades kliva av, liksom Filip Helander. Dessutom stod det klart efter slutsignalen att även Magnus Eriksson, Erik Johansson och Pontus Jansson åkt på småskavanker av olika slag.

Ett av skälen var den höga intensiteten i matchen, enligt MFF-läkaren Per Herbertsson. Men han pekar även ut en annan bov i dramat - nämligen Ultras-supportrarna vars pyroteknik fick domaren att pausa matchen innan den ens dragit igång.

– Spelarna går ut och värmer upp, sedan tvingas de av planen och blir kalla. Man kan undra hur det påverkade skaderisken, säger Pär Herbertsson till Sydsvenskan och fortsätter:

– Det kan absolut ha ökat risken för skador. De som bränner är nog inte medvetna om att det kan vara orsaken.

Från supporterföreningen Supras sida vill man vända på resonemanget. Det är inte bengalerna som sådana – snarare avbrottet i matchen – som får en negativ påverkan, hävdar talespersonen Filip Lindblad.

– Regeln om att spelarna måste lämna planen är något nytt som förbundet introducerade 2011 och har varit extremt inkonsekventa med att använda, säger han.

Publicerad 2013-05-31 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons