MFF föll på tilläggstid mot Schalke

Malmö FF

Malmö FF var på väg mot en fin skalp mot Schalke, men tyskarna vann efter två sena mål.

MFF genrepade inför nästa veckas derby mot Helsingborg med att möta tyska ligafyran Schalke i Malmö.

Schalke inledde med något som får liknas vid ett reservlag medan MFF ställde upp med ett mer ordinarie manskap, även om 17 Erdal Rakip fick göra a-lagsdebut med att spela från start efter blott tre träningar med MFF:s a-lag.

MFF var det vassaste laget i första halvlek och kunde gå till halvtidsvila i ledning med 1-0. Simon Thern spelade fram Tokelo Rantie som avslutade bakom Schalkes målvakt.

I andra halvlek gjorde MFF flera byten, bland annat kom Evertonbacken Johan hamamr in, samtidigt som Schalke bytte in fler ordinarie spelare. Mot slutet var bara en av de elva MFF:arna (Jansson) som inlett matchen kvar på planen efter tio byten och Schalke tryckte på mer och mer.

Med knappt tio minuter kvar att spela gjorde mittbacken Josep Matip 1-1 på nick efter en hörna och i 93:e minuten gjorde Raffael 2-1 för Schalke.

– Vi spelade bra större delen av första halvlek, fram till sista 15 minuterna.Det ser bra ut fram till bytena i andra halvlek. De bytte in bättre och bättre spelare samtidigt som vi tog in fler och fler unga. Men vi är ganska vassa, sade MFF-tränaren Rikard Norling till FotbollDirekt.se efter matchen.

Malmö: Dahlin (45. Olsen)  - Albornoz (72. Concha), Jansson, Helander (Hammar 60.), Ricardinho (72. Konate) - Hamad (60. Horten), Rakip (Cibiki), Halsti (60. Rexhepi), Thern (85. Haglind-Sangre) - Eriksson (60. Forsberg), Rantie (Fadi)