Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF har gjort klart med två nya tränare - värvar från Premier League

Foto: TT

Olof Persson blir assisterande tränare - och Ben Rosen lämnar Southampton och blir fystränare i Malmö FF.
- Det känns som att jag kommit hem, säger Persson till klubbens hemsida.

På måndagen avslöjade fotbollskanalen.se att den förre guldhjälten Olof Persson var högaktuell som assisterande tränare till Åge Hareide i Malmö FF. Nu har MFF bekräftat att det blir så. Därmed lämnar den förre mittbacken Höllviken.

- MFF är en klubb som betytt och betyder så mycket för mig och jag är otroligt motiverad att göra ett stort jobb här. Jag gjorde min sista match för MFF 2006 och jag har längtat efter att komma tillbaka sen dess. Jag har ofta varit på Swedbank Stadion och tänkt hur det skulle kännas att få bli en del av det här. Och det känns som att jag kommit hem, säger han till klubbens hemsida.

Dessutom har MFF gjort klart med en ny fystränare efter att Simon Hollyhead följt med Rikard Norling till Brann. Det blir Ben Rosen som har jobbat i Premier League-laget Southampton.

- Southampton är det lag i Premier League som löper mest, säger Åge Hareide.

Sportchefen Daniel Andersson säger så här om sina två nyförvärv:

- I Olof har vi fått en tränare som kan klubben utan och innan, samtidigt har han gjort en seriös satsning på sin tränarkarriär. Jag har sett honom på nära håll i Höllviken och vet att han kommer att bidra på ett riktigt bra sätt.

- Det är en mycket spännande kille som vi fick kontakt med genom vår förre fystränare John Philips. Ben är seriös, arbetsvillig, hungrig och professionell och har varit med om hela Southamptons resa.

Publicerad 2014-01-21 kl 17:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons