MFF-hjälten efter 2-2 mot AIK: "Ska inte få hända"

Malmö FF

Vinst — och Malmö FF kunde ha skapat ett rejält gap till övriga topplag.

I stället blev matchen mot AIK en lång resa mot oavgjort, där en 20-årig inhoppare räddade en poäng i slutminuterna.

Med en kvart kvar äntrade Pawel Cibicki planen. Och i den fjärde tilläggsminuten höll den unge anfallaren sig framme på en hörna, och kunde kvittera.

- Jag är nöjd med målet men inte med resultatet. 2—2, det ska inte hända, sade poängräddaren.

Tränaren Åge Hareide önskade sig egentligen tre poäng till bortamötet mot serietvåan Elfsborg på söndag.

- Nu får vi vinna mot Elfsborg i stället. Det går, inte minst med moralen vi visar i den här matchen, sade Malmötränaren.

Malmö gick till halvtidsvila med ett tungt baklängesmål i den 45:e minuten. Den andra halvleken började Malmö som första, med stort bollinnehav och hårt tryck. Men städade AIK-försvaret inte bort Malmös försök i straffområdet, så oskadliggjorde MFF lägena på egen hand genom halvdana avslut. I stället gick AIK upp i en 2—0-ledning innan MFF fick igång sitt målskytte genom Guillermo Molins, som satte sitt åttonde mål för säsongen. Molins brände dessutom en straff i den 80:e minuten.

- AIK bjöd upp till dans i dag, sade Malmötränaren Åge Hareide efter matchen.

Publicerad 2014-05-26 kl 22:25