Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF i samtal med Lewicki: "Vill inte öppna för spekulationer"

Oscar Lewicki vill lämna Häcken.
Enligt uppgift till fotbollskanalen.se för han samtal med MFF.
- Inga kommentarer, säger sportchefen Daniel Andersson.

Oscar Lewicki, 22, blev nyligen stor hjälte när han sköt U21-landslaget till EM. Den defensiva mittfältaren har gjort tre säsonger med Häcken, där han första året utsågs till Årets nykomling, och nu går kontraktet ut. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se vill han lämna klubben och för nu samtal med Malmö FF.

- Det är ingenting jag vill kommentera, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till fotbollskanalen.se.

Oscar Lewicki fostrades i Malmö FF, dit han gick som tolvåring från Limhamn, och förutspåddes en fin framtid. När han 2008 flyttade till Bayern München skar det sig med MFF och mittfältaren var kritisk mot mycket av det dåvarande upplägget i ungdomssektionen. När han 2011 flyttade tillbaka till Sverige sa han till sin agent Roger Ljung att inte kontakta Malmö FF och i stället blev det spel i Häcken.

- Det blev lite komplikationer med Malmö och det var framför allt att de ville att jag skulle skriva på ett femårskontrakt i ungdomsform. Jag kände att jag inte ville binda upp mig så länge så jag fortsatte att spela utan kontrakt innan det blev Tyskland, sa han till Fotbolldirekt.

- MFF hade förmodligen varit intresserade om jag hade velat flytta tillbaka dit. Men jag sa till min agent att jag inte ville gå till Malmö, så han meddelade ju inte dem att jag var tillgänglig. Jag var inte nöjd med hur jag behandlades och därför kände jag inte att jag ville tillbaka.

 Men uppenbarligen har Lewicki ändrat inställning. För två veckor sedan sa han så här till SVT:

- Det finns ett hjärta för Malmö som stad, men det är klart att Malmö FF finns där också.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se vill Daniel Andersson värva Oscar Lewicki. Men trots att det har gått sex år sedan mittfältaren lämnade klubben och var kritisk så vill inte MFF:s sportchef uttala sig om han tror att det som hände har någon påverkan nu.

- Jag vill inte öppna för några spekulationer över huvud taget så jag säger inget, säger Andersson.

Oscar Lewicki har Roger Ljung som agent, precis som Daniel Andersson hade när han spelade. Sportchefen har inte under sitt första år på sin position värvat spelare från honom och när fotbollskanalen.se frågar om det är en fördel för spelaren så blir det locket på:

- Det vill jag inte heller kommentera.

Både Simon Thern och Markus Halsti har utgående avtal och om någon lämnar är det klart att MFF måste värva en ny central mittfältare.

Publicerad 2014-10-27 kl 12:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons