Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF ”slipper” Sudic

Utlånad från MFF till Mjällby. På fredagen missar Jasmin Sudic mötet mellan klubbarna.

En klausul i lånekontraktet hindrar honom från att spela.

Efter återkomsten från sin andra svåra knäskada hade Jasmin Sudic svårt att övertyga MFF-tränaren Rikard Norling att han borde få spela i MFF:s mittförsvar. Lösningen blev att Malmö lånade ut sin 22-årige mittback till allsvenska konkurrenten för att han skulle få den speltid han ville ha.

I lånekontraktet som sträcker sig över hela säsongen utan möjlighet för MFF att kalla tillbaka honom skrev skåningarna in en klausul som stipulerar att Sudic inte får spela när MFF och Mjällby möts.

Något som MFF antagligen är nöjda med då Sudic har gjort en kanonstart i Mjällby som ligger fyra i tabellen, precis före MFF.

Enligt Per Ågren, sportchef i MFF, handlar klausulen inte bara om att få ”slippa” möta Sudic.

- Det handlar också om fair play. Man vill inte att frågor ska uppstå om han som exempel orsakade en straff för oss och han samtidigt har lön i från oss, säger han till FotbollDirekt.

Sudic har inte mycket att välja på och får se matchen från läktaren, men han hade gärna spelat mot laget som äger honom.

- Jag ville vara tillgänglig för alla 30 matcherna i allsvenskan. Men tyvärr ville Malmö annorlunda, säger han till Kvällsposten.

Publicerad 2013-05-16 kl 10:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons