Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF: "Som att handla på Systembolaget - vet att du får kvalitet"

Foto: Scanpix

Vissa fans oroar sig för att Malmös värvningar ska bli dyra floppar. Inte Åge Hareide.
- Det är som på Systembolaget, handlar du på en annan prishylla får du kvalitet, säger han till Skånskan.

Under vintern har de svenska mästarna spänt musklerna och hämtat in spelare som Tobias Sana, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Yoshimar Yotún, Erik Andersson och Magnus Wolff Eikrem. I vissa fall har köpen varit kostsamma och MFF har fått glänta på den stora kassakista som klubben förfogar över efter Champions League.

Men tränaren Åge Hareide anser inte att supportrarna ska behöva oroa sig över felbeslut. Att någon är dyr betyder ju inte att hen är dålig. Oftast tvärtom.

- De nya är kvalitetsspelare som höjer oss. Om du går in på Systembolaget och handlar på en annan prishylla är du nästan säker på att få en högre kvalitet. Det är lite av vad som hänt här i MFF. Vi har haft turen med oss och tack vare ekonomin kunnat handla på en annan hylla. Det är så vi måste göra i fortsättningen också, säger Hareide till Skånskan.se.

- Det är synd för ungdomarna som växer upp här som får svårare att ta en plats, men hela föreningen måste uppåt till europeisk istället för allsvensk standard och de egna ungdomarna måste förbättra sig och uppfylla de högre kraven vi är överens om. Jag tror de kommer att göra det och de högre kraven hjälper dem att nå dit, fortsätter han.

Publicerad 2015-03-06 kl 19:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons