Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF-spelarna chockade: "Vi vill veta varför"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jiloan Hamad vill se Daniel Andersson ta över.

Att Rikard Norling lämnar MFF skakar om hela klubben.
Nu är spelarna bedrövade.
- Vi vill ha svar på varför, säger en av stjärnorna till fotbollskanalen.se.

På onsdagen kallade Malmö FF till presskonferens. Ingen visste vad det gällde och det var en stor överraskning när det stod klart att Rikard Norling hoppar av som tränare. Guldcoachens avhopp har skakat om hela klubben och nu vill spelarna ha svar.

- Vi vill veta varför Rikard lämnar. Vi visste ingenting, säger en spelare som vill vara anonym.

MFF-spelarna är bedrövade och chockade över att Rikard Norling har slutat som tränare och de vill inte uttala sig om avhoppet.

I över ett år har det varit en maktkamp mellan Rikard Norling och sportchefen Per Ågren och det har spekulerats i att tränaren riskerar att få sparken. Norling har hela tiden haft spelarna på sin sida och i flera intervjuer har flera av stjärnorna sagt att det viktigaste för klubben är att behålla sin tränare.

Jiloan Hamad har precis lämnat Malmö FF - nu uttalar han sig om Norlings avhopp.

-Jag blev lite chockad när jag fick samtalet. Det är tråkigt eftersom Rikard är en bra tränare som har allas förtroende. Ingen har fått veta varför, men jag får respektera hans beslut. Men branschen är så här och det svänger snabbt. Man hörde att Rikard fått en ny roll så det är klart att det här är förvånande, säger han till fotbollskanalen.se.

- Men det finns anledningar och det här kanske var bäst för klubben.

Vad för anledningar?

- Vi vet inte mer än er i media och ni har ju skrivit en hel del om det här.

Vem tycker du ska ta över som tränare?

- Daniel Andersson kan vara huvudtränare. Man måste hitta en tränare som är bra på att jobba med spelare och som kan fortsätta på MFF-spåret som ett spelande lag. Det finns inte många i Sverige just nu som kan det. Det blir en tuff uppgift att hitta en ersättare, för det är viktigt, MFF har något på gång och det kan inte komma in någon och ändra på allt, man måste fortsätta.

- Just nu finns det några namn i huvudet men Daniel är grym. Han har följt med i sex år när vi har blivit ett spelande lag och han har ett hjärta i klubben. Det är bra för spelarna att han finns kvar, han är duktig och blir bättre och bättre.

Publicerad 2013-11-27 kl 11:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons