Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF splittrat - dragkamp mellan Hareide och Deila

Foto: Scanpix.

Ronny Deila och Åge Hareide.

Malmö FF är splittrat.

En dyr Ronny Deila eller en ledig Åge Hareide.

- Vi vill ha en tränare som kan utveckla våra spelare, säger Per Nilsson.

I torsdags kunde fotbollskanalen.se berätta att Malmö FF närmar sig en ny tränare och att Åge Hareide ligger väldigt bra till för jobbet. Nu har ett nytt namn dykt upp och enligt uppgift till fotbollskanalen.se står det mellan två personer vilket gör att MFF är splittrat. En dyr Ronny Deila som förde Strömsgodset till mästartiteln i Norge eller en ledig Åge Hareide.

- Vi har letat efter en tränare som är mån om att utveckla spelarna, en som inte är auktoritär utan som är lyssnande och som kan utveckla truppen, säger vd Per Nilsson.

Ronny Deila är ett stort namn i Norge efter att han förde Strömsgodset till ligatiteln 2013. Men 38-åringen har två år kvar på kontraktet med klubben och därför är han en mycket dyrare lösning än Åge Hareide. Det gör att Malmö FF:s ledning är splittrat. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se vill flera i den sportsliga ledningen ha Hareide medan styrelsefolk vill se Deila som är yngre och en mer långsiktig lösning.

- Jag har inga kommentarer till några namn. Det jag kan säga är att vår ambition är att vi har en ny tränare på plats när träningarna drar igång på onsdag, säger han till fotbollskanalen.se.

Något som även kan påverka MFF:s tränarlösning är att både Ronny Deila och Åge Hareide är med på Moldes tränarlista. Ole Gunnar Solskjaer har flyttat till Cardiff och nu letar Molde efter en ny tränare. I torsdags avslöjade fotbollskanalen.se att klubben är intresserad av AIK:s Andreas Alm - nu är alltså Deila och Hareide, som tidigare tränat klubben, med på listan.

Med tanke på att löneläget är mycket högre i Norge och att Molde har stora resurser så kan det påverka MFF. Innan Djurgården gjorde klart med Pelle Olsson var klubben intresserad av Ronny Deila och Janne Jönsson, men då hade man problem med löneanspråken.

- De norska tränare som Dif talade med ville ha minst 250 000 i månaden, säger en källa med insyn.

Erik Espeseth är manager i Strömsgodset och han hävdar att klubben inte har hört något från MFF.

- Ronny har två år kvar på kontraktet med oss och vi har inte fått några förfrågningar om honom, det är fakta. Om någon klubb vill ha någon av våra spelare eller tränare så måste man ta kontakt med oss och vi har inte fått några indikationer, säger han.

Skulle du bli förvånad om Ronny har diskuterat med MFF?

- Jag vill inte spekulera i det.

Hur skulle du se på det om det är så?

- Det är något vi får kommentera då om det är så.

Publicerad 2014-01-03 kl 18:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons