POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MALMÖ FF

MFF-stjärnan har bestämt sig för Torino - men Serie A-laget hade inte koll på utbildningsbidraget

Pontus Jansson har bestämt sig för Torino – men är inte klar.
Enligt uppgift till fotbollskanalen.se visste inte klubben om att utbildningsbidraget är på ungefär 4,5 miljoner.
Nu försöker föreningen förhandla ner priset.
- Inga kommentarer, säger MFF:s vd Per Nilsson.

I sommar går Pontus Janssons kontrakt med Malmö FF ut och det betyder att han kan lämna som Bosman. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se har mittbacken bestämt sig för Torino, men han är inte klar på grund av att den italienska klubben inte visste om att utbildningsbidraget ligger på ungefär 500 000 euro, omkring 4,5 miljoner svenska kronor. Nu försöker Serie A-laget förhandla ner priset, något MFF inte är intresserat av.

Meningsskiljaktigheten bygger på hur Fifas regelverk är utformat. Enligt bestämmelserna måste den köpande klubben betala utbildningsbidrag fram till och med säsongen spelaren fyller 23 år. Det hela kompliceras av att vi i Sverige spelar vår-höst medan Serie A kör höst-vår. Janssons födelsedag är i februari, mellan de olika ligornas säsonger. Därför har Torino tolkat det som att mittbacken är gratis som Bosman vilket inte MFF håller med om.

- Om han går till en liga som spelar höst-vår så måste klubben betala ett utbildningsbidrag. Det här har vi kollat med förbund och via jurister, säger Malmö FF:s vd Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på att summan är på 500 000 euro?

- Det ligger där någonstans beroende på vilket land han går till.

Hur ser du på att Torino vill förhandla ner det priset?

- Det har jag inga kommentarer till.

När Torino fick intresse för Pontus Jansson trodde klubben att man kunde få honom gratis och det är därför man försöker förhandla ner utbildningsbidraget. Till Sydsvenskan har MFF:s sportchef Daniel Andersson tidigare sagt att det mesta tyder på att mittbacken lämnar som Bosman i sommar, mitt i den allsvenska säsongen och precis innan laget ska spela Champions League-kval.

Därför funderar Åge Hareide på att bänka 23-åringen och i stället satsa på Erik Johansson och Filip Helander som mittbackar. I januari avslöjade fotbollskanalen.se Torinos intresse för Pontus Jansson och för ungefär en månad sedan att han närmade sig en övergång.

Publicerad 2014-04-05 kl 14:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå