Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF:s bakslag - kan gå miste om miljoner

Foto: SCANPIX

Håkan Jeppsson.

Nio miljoner i segerpremier efter Olympiakos-vinsten. Men nu kan MFF få ett ekonomiskt bakslag, enligt Kvällsposten kan klubben gå miste om runt 20 miljoner kronor.
- Skatteverket har indikerat att en del av våra intäkter kan komma att beläggas med företagsskatt, säger ordföranden Håkan Jeppsson till tidningen.

Avancemanget till Champions League har inneburit ett pengaregn över Malmö FF. Säsongsintäkterna tros landa på runt 220 miljoner kronor för skåningarna. Efter gårdagens seger mot Olympiakos fick man segerpremier på nio miljoner kronor. Alla poäng som MFF drar in i Champions League adderas till den beräknade intäkten där seger ger nio miljoner och kryss fyra och en halv miljon.

Nu har dock klubbens ledning blivit varse om att de kan komma att behöva skatta bort en stor del av pengarna, det skriver Kvällsposten.
- Skatteverket har hört av sig och indikerat att intäkterna för prispengar är så stora och av sådant slag att de inte går att räknas som något en ideell förening som Malmö FF kan återinvestera i verksamheten, säger MFF-ordföranden Håkan Jeppsson till Kvällsposten.

- Reklam och tv-intäkter har vi redan varje år in i föreningen så det ska det inte röra sig om pengarna från mediapotten, utan det handlar om de rena prispengarna som är av ett slag som vi inte haft förut.

Ett beslut i frågan lär dröja.

Publicerad 2014-10-02 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons