Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF:s förre guldtränare till Swansea

Foto: TT

Pep Clotet Ruiz var assisterande tränare när MFF vann guld 2010.

Nu är han klar för Swansea.

- Jag ska utveckla klubbens ungdomsfotboll, säger Pep enligt Swanseas officiella hemsida.

När Malmö FF vann SM-guld 2010 gjorde man det med Roland Nilsson som huvudtränare. Vid sin sida hade han spanjoren Pep Clotet Ruiz, en man som senare fick de kanske allra största hyllningarna efter guldet.

Efter guldet flyttade Pep till Halmstad, där hans spanska revolution inte riktigt gick hem (Pep värvade flera spanska spelare men lämnade klubben när man låg sist i Allsvenskan). Efter det flyttade den nu 36-årige Pep till Norge och till Viking FK där han tillsammans med Åge Hareide tog hand om a-laget. 2012 flyttade Pep tillbaka till Spanien och tog över som tränare i Malagas reservlag. Nu är det alltså dags för nästa utmaning för spanjoren.

Pep ska nu utveckla Premier League-klubben Swanseas ungdomsakademi.

- Jag har blivit utsedd till att hjälpa till att utveckla sättet Swansea spelare fotboll på, hela vägen igenom akademin. Det är vitalt för klubben att man får fram egna spelare som presterar i Premier League och att dessa spelare lär sig spela fotboll på det offensiva sätt som Swansea gör idag, säger Pep Clotet Ruiz enligt Swanseas officiella hemsida.

- Jag är väldigt imponerad över vad jag har sett i klubben över det senaste veckorna. Jobbet de redan har gjort här för att förbättra träningsfaciliteterna är fantastiskt.

Swansea ligger i skrivande stund på trettonde plats i Premier League – och tränas utav ingen mindre än den danske legendaren Michael Laudrup.

Publicerad 2013-11-19 kl 15:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons