Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

MFF:s önskevärvningar: Rosenberg och Mahlangu

Foto: TT

Daniel Anderssons önskevärvning: Markus Rosenberg.
Åge Hareides önskevärvning: May Mahlangu.
MFF undersöker möjligheten att värva duon.
- Vi måste ha spelare med internationell erfarenhet, säger Hareide till fotbollskanalen.se.

Malmö FF jobbar hårt för att förstärka laget inför årets viktiga säsong där klubben ska försöka försvara SM-guldet och spela sig in i Champions League. MFF vill ha in spelare med internationell erfarenhet och enligt uppgift till fotbollskanalen.se är sportchefen Daniel Anderssons önskevärvning Markus Rosenberg medan tränaren Åge Hareide vill ha May Mahlangu.

- Ja, vi undersöker möjligheten med May, men den är lite svår att hitta. Malmö hade redan undersökt möjligheten att värva May innan jag kom till klubben, men då fick man besked från hans agent att han inte skulle till Sverige, säger Hareide.

Vad betyder det att du är i MFF nu – ni jobbade tillsammans i Helsingborg?

- Det vet man inte, och sedan har jag ju bara varit här i en vecka. Det har varit mycket i klubben och prio har varit på organisationen. Men fönstret sträcker sig till slutet av mars, så det finns tid.

May Mahlangu är på väg tillbaka från skada och har ännu inte hittat en ny klubb. Stuart Baxter har berättat för fotbollskanalen.se att han gärna vill värva mittfältaren till Kaizer Chiefs för att hjälpa honom komma igång igen, men i veckan sa agenten Rob Moore att Mahlangu vill tillbaka till Europa. I länder som England, Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland och Holland stänger transferfönstret den 31 januari medan svenska klubbar kan ta in spelare fram till den 31 mars. Så det är bara för Malmö FF att hoppas att mittfältaren fortfarande är klubblös om två veckor - fotbollskanalen.se har tidigare skrivit om klubbens intresse för mittfältaren:

- May har ett väldigt bra tempo och är väldigt snabb. Han är en bra tvåvägsspelare som är väldigt snabb i defensiva löpningar och han är bra på att täcka ytor. Bra på att hjälpa till defensivt med sin fart. Han har internationell erfarenhet vilket är väldigt viktigt, säger Åge Hareide.

Fotbollskanalen.se har tidigare berättat att Daniel Andersson vill värva Markus Rosenberg. Åge Hareide berättar varför anfallaren är intressant för MFF.

- Har är under kontrakt men vi diskuterar om det finns möjlighet. Han är en duktig spelare som är intressant för Malmö. Vi måste ha spelare med internationell erfarenhet, säger MFF-tränaren.

Malmö FF:s vd Per Nilsson om May Mahlangu och Markus Rosenberg:

- Det är inte mitt jobb att säga om vi är intresserade av May Mahlangu, men det jag kan säga är att vi har råd att köpa honom om vi bestämmer oss för det, säger han.

Hur ser det ut med Rosenberg?

- Det jag kan säga är att vi har bättre förutsättningar att värva i år än vad vi hade förra året. Vi går plus i år. När jag tog över som vd i Malmö FF backade klubben med över 35 miljoner. Nu är resultatet i balans. Jag vet inte hur mycket vi går plus med, men det är ett svagt plus.

Publicerad 2014-01-17 kl 14:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons