Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Mittbackskris i MFF - endast Hammar tränade

Foto: SCANPIX

Filip Helander, Erik Johansson och Markus Halsti.

Det är mittbackkris i MFF inför mötet med Elfsborg. Erik Johansson är avstängd, Filip Helander skadad och osäker. Och Markus Halsti vill man spara inför CL-mötet med Atlético Madrid.
- Definitivt så att man kan riskera onsdag om han blir belastad fullt ut på lördag, säger Malmös naprapat Wilner Registre till fotbollskanalen.se.

När Malmö tränade på torsdagen gjorde man det med bara en mittback igång - Johan Hammar. På lördag väntar Elfsborg i allsvenskan för de redan klara mästarna. Och på onsdag det extremt svåra bortamötet med Atlético Madrid i Champions League. Åge Hareide och resten av MFF:s ledarstab har ett svårt pussel att lägga för att lösa mittbackskrisen.
- Men vi löser det, säger tränaren Åge Hareide till tidningen City.

Filip Helander skadade sig på träning med U21-landslaget och är osäker till Elfsborgsmatchen.
- Han var med precis i början av träningen men gick av sen. Han är lite besvärad i sin fotled och får behandling och kör rehab på det, så vi har ändå förhoppningar om att han kan spela på lördag. Men det är lite osäkert trots allt, säger naprapaten Wilner Registre till fotbollskanalen.se.

Trots det osäkra läget kring Helander så räknar Åge Hareide med att ha honom tillgänglig på lördag.
- Jag hopps han är okej på lördag, jag räknar med det. Vi har inte så många andra, säger han till City.

Helanders mittbackskollega Erik Johansson är avstängd i mötet med Elfsborg. Han var inte med på torsdagen på grund av skadebesvär. Men prognosen för Champions League-mötet på onsdag ser god ut.
- Han kom tillbaka från A-landslaget där med lite känning i baksidan men vi har ganska god kontroll på det där. Så det ska inte vara någon fara till nästa vecka. Så han räknar jag med, säger Wilner Registre till fotbollskanalen.se.

Ett naturligt alternativ för att lösa mittbackskrisen hade kunnat vara Markus Halsti, som tidigare vikarierat som mittback, men han har också skadebesvär och där vill man inte riskera att göra det värre inför matchen mot Atlético Madrid.
- Han tränade inte heller utan körde rehab. Han finns ju tillgänglig till helgen men i och med de muskelbesvär han har haft är vi mer inne på att spara honom till nästa vecka, säger Wilner Registre.

- När det gäller Halsti är det definitivt så att då kan man riskera onsdag om han blir belastad fullt ut på lördag. Om man jämför med Helander, så med Halsti är vi mer restriktiva. Då ska vi vara på den säkra sidan.

Hur är statusen på truppen i övrigt?
- I övrigt bra. Emil (Forsberg) är tillgänglig till helgen och i övrigt ser det bra ut, säger Wilner Registre till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-10-16 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons