Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Molins: ”Jag siktar på att spela premiären”

Foto: TT

Guillermo Molins

Förra säsongen spoilerades av en korsbandsskada. Nu längtar Guillermo Molins efter comebacken.
- Det känns bättre och bättre för varje vecka. Jag siktar på att spela i premiären, säger han till Fotbollskanalen.

26-åringen hann inleda vårsäsongen i storartad stil med åtta mål på tolv matcher innan mardrömmen skedde. I vänskapsmatchen mot Partizan Belgrad slet han av det främre korsbandet och sedan juni har ”Gische” inte spelat någon fotboll. Nu närmar sig en comeback allt mer och Molins ser positivt på klubbens utveckling.

-Vi har tappat en del spelare som är viktiga men det är också viktiga spelare som har kommit. Spelet lär vara annorlunda jämfört med innan men det kommer bli hur bra som helst, säger han till fotbollskanalen.se.

Vad är det som har förändrats?


-Det är många nya spelartyper som vi har fått in. Om du tar Tobias Sana som exempel är han mer av en kantspelare, medan en spelare som Emil (Forsberg) mer går in mot mitten. Ersättarna vi har fått är redan rutinerade och vet vad som krävs för att lyckas.

Molins väg tillbaka har varit allt annat än spikrak. Drygt sex månader efter skadan känner han att rehabträningen har gått trögt men att det får ta den tiden det tar, så att han kommer tillbaka fullt redo.

-Knät känns bra. Rehaben har varit väldigt långsam men det känns bättre och bättre för varje vecka. Det viktiga för mig är att komma tillbaka helt fräsch. Jag missar hellre början av säsongen än slutet när allt avgörs med Allsvenskan och Champions League.

Finns det någon möjlighet att du kommer tillbaka innan premiären?


- Nej det tror jag inte. Vi får se hur läget ser ut i mars, men som jag sa är det viktigt att jag är hundraprocentig när jag väl gör comeback. Det är bättre att missa början av säsongen än slutet.

Framtiden? Är det Malmö som gäller eller finns det andra alternativ?

-Varför skulle jag inte vilja stanna? Jag diskuterar just nu med Malmö om att förlänga och det är klubben i mitt hjärta. Förhoppningsvis stannar jag i många år till, säger han till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2015-01-20 kl 15:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons