POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MALMÖ FF

Molins korsbandsskadad - stjärnan borta 6-8 månader

Foto: SCANPIX

Malmö FF har fått ett blytungt besked inför stundande Champions League-kval. Som befarat är korsbandet av på Guillermo Molins och stjärnan blir borta i 6-8 månader.

Det var i Malmös träningsmatch mot Partizan Belgrad som Guillermo Molins skadade sig i knät och tvingades föras ut med bårbil. Molins magnetröntgades under måndagsförmiddagen och MFF kallade sedan till presskonferens.

Där gav man beskedet att Molins har en främre korsbandsskada och en skadad menisk i sitt högra knä, det rapporterar Expressen. Stjärnan blir borta i 6-8 månader.
– Jag kände på mig att det var en korsbandsskada i och med att jag gått igenom en på det andra knät tidigare. På något konstigt sätt känns det skönt att veta vad jag har att gå igenom, säger Molins enligt Expressen.

MFF:s läkare Pär Herbertsson berättade på presskonferensen att svullnaden i Molins knä måste gå ner innan man kan genomföra en operation. Detta tar vanligtvis några veckor.

"Alla var i chock"
Detta är andra gången som Guillermo Molins sliter av korsbandet. Förra gången var det i vänster knä under tiden i Anderlecht. Den här gången var det höger knä. Molins berättar själv på presskonferensen om situationen där han blev skadad:
- Jag vinner en boll långt ner på mittfältet. Jag dribblar förbi en spelare och får bollen långt från mig. Det kommer en glidtackling och jag tar mig undan den men när jag sätter ner foten är det mitt sista steg på några månader, säger han. 

Skadan kommer mycket olägligt för MFF som förbereder sig inför Champions League-kvalet som inleds i mitten av juli. Molins har varit en av allsvenskans bästa spelare under våren och toppar skytteligan med åtta mål.
- Alla killar var i chock när "Gische" gick av planen. Vi mister vår kapten och det har påverkan på ett lag, säger tränaren Åge Hareide enligt Expressen.

Malmö möter i första rundan lettiska Ventspils och inleder hemma den 15 eller 16 juli och returen spelas den 22 eller 23 juli.

Publicerad 2014-06-30 kl 12:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå