Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Molins om "strejken" och MFF: "Tio, tolv matcher vore kanske inte så dumt"

Foto: Scanpix

Guillermo Molins.

Guillermo Molins ser Malmö som en sista utväg.

Att stanna utomlands är fortfarande förstavalet.

- Men hittar jag inget vore tio, tolv matcher hemma inte så dumt, säger han.

Som fotbollskanalen.se kunde avslöja före jul har 24-åringen bestämt sig för att lämna Anderlecht. Under nye tränaren John van der Brom får "Gische" dåligt med speltid och därför växer frustrationen.

- Jag måste vidare, det är det enda jag tänker på. Att få göra matcher är absolut nödvändigt för min utveckling nu, säger han till fotbollskanalen.se.

För närvarande befinner sig Behrang Safari och de övriga lagkompisarna utomlands, i Turkiet på läger. Men Molins har valt att träna på egen hand hemma i Belgien, vilket beskrivits som en strejk av tidningarna.

- Men det är lite överdrivet, det här var något som vi kom överens om båda parter, säger Molins.

Du och klubben?

- Ja, precis. När jag berättade hur jag tänkte kring att söka mig vidare och att jag helst stannade kvar och förberedde mig, då var det inga problem. Vi har en bra relation men jag måste ju se till att få spela för att kunna utvecklas också.

Har du hört något från andra klubbar?

- Hört och hört, det har jag. Men det håller jag hellre för mig själv ännu så länge. Det är bara 8 januari och ingenting är spikat. Däremot är jag hundra procent säker på att hitta något bra. Det kommer att lösa sig.

Vad ser du helst, ett lån eller en försäljning?

- Jag är öppen för både och. Klubben vill låna ut mig så att jag kan komma tillbaka och börja om från noll nästa säsong. Det är en tänkbar variant, så länge jag får ett antal matcher med mig i bagaget. Men det är klart, om rätt bud dyker upp är Anderlecht säkert redo att lyssna.

Här hemma pratas det om Malmö?

- Jo, jag vet. Jag pratade med en journalist när jag var i Sverige senast. Men det blev lite uppförstorat kanske. Det jag menade var att jag fortfarande har ett stort hjärta för MFF och att jag fortfarande följer klubben. Men jag är inte alls sugen på Sverige egentligen. Det skulle i så fall vara om jag inte hittar något annat som känns rätt. I det läget hade jag varit öppen för tio, tolv matcher i allsvenskan under våren och sommaren. Absolut.

Publicerad 2013-01-08 kl 22:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons