Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Norling om Malmös värvningar: "Kommer att växa hos oss"

Malmö FF har inom loppet av en vecka satsat över 5 miljoner på nya spelare - och snabbt arbetsro för tränare Rikard Norling:

- Skönt att ha båda i vårt grepp. Båda kommer att växa som yrkesmän hos oss, säger Norling till FotbollDirekt.se.

Först Emil Forsberg. Pris 2,5 miljoner kronor. Och nu i början av veckan Erik Johansson för ytterligare 3 miljoner från Gais. En "Jimmy Durmaz-typ" och en mittback. Snabba ryck från MFF:s ledning som länge kritiserats som för passiva på värvningsscenen.
Nu leder skåningarna hastigt försäsongsracet

- Vi har knutit till oss två spelare som kommer att växa och som passar in i MFF:s kostym, säger Rikard Norling till FotbollDirekt.se.
- Skönt att ha båda i vårt grepp. Båda kommer att växa som yrkesmän hos oss, fortsätter han.

Och båda är tveklösa förstaalternativ för den forne AIK-coachen och inte några hastigt påkomna affärer. Båda har under lång tid varit måltavlor för MFF.

- Ja, Emil ville vi ju ha redan förra säsongen men hans kontraktssituation då gjorde honom för dyr så vi kunde inte agera förrän nu,, avslöjar Norling:
- Vad som gör Emil spännande? Han har det som fångar en fotbollsälskares blick. Han fångar ditt intresse. Det är vackert att se på hans naturliga flyt med bollen och drivet i steget.

Erik Johansson får lika stora ord, fast på ett annat vis. Här en spelare som på personlighetsvis förväntas ta ännu större plats:

- Hans psyke kommer att bli en tillgång. Nu känner jag ju honom inte och kan kanske inte redan sätta, du vet huset i pant på det, men jag är ganska övertygad om att han kommer att vara med och leda oss genom sitt sätt att vara både på och utanför planen.

Ska båda ska ses som era förstaalternativ – och inga budgetlösningar? Det sett till att båda varit relativt billiga att lösa.

- Nej, nej. Det här är två spelare vi har tittat på som jag säger sedan lång tid tillbaka. Två unga spelare med ambitioner, precis sådana personligheter vi är ute efter.

Publicerad 2012-12-14 kl 15:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons